MOPAN Suceava

Un grup de șase tineri inovatori, înscriși în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”, își va prezenta inovația în cadrul unui workshop organizat de Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României (FDVDR) la Simpozionul Internațional „Food you Trust”. Evenimentul are loc astăzi, 29 martie, ora 14:00, în Sala Senatului Universității Știință și Tehnologie POLITEHNICA București.

În cadrul Simpozionului Internațional „Food you Trust”, Senatul Științific al FDVDR, în parteneriat cu Institutul de Cercetări Alimentare R&D, găzduiește workshop-ul „Avantajul concurențial al inovării tehnologice”. Aici va fi prezentat și dispozitivul GrowWise, dezvoltat de șase tineri promițători: Augustin Babii, Bogdan Brăileanu, Briana Filimon, Alexandra-Maria Morar, Alexandru Pop și Victor-George Sabo. Această prezentare este parte a „Inovaliment”, programul FDVDR dedicat inovației în domeniul alimentar.

GrowWise reprezintă o soluție inovatoare în agricultura românească, fiind un sistem complex care utilizează senzori și algoritmi pentru a monitoriza în timp real starea de sănătate a solului și a plantelor. Acest dispozitiv permite agricultorilor să obțină informații detaliate despre umiditate, temperatură și nivelul nutrienților esențiali, facilitând astfel o gestionare eficientă a resurselor și reducerea impactului asupra mediului.

„În ultimele șapte decenii, calitatea nutritivă a fructelor și legumelor s-a degradat considerabil. O cauză principală a acestui fenomen este lipsa utilizării îngrășămintelor, care completează oferta nutritivă a solului. Folosind dispozitivul GrowWise, utilizatorul primește alerte în timp real și recomandări personalizate în privința îmbunătățirii calității mediului de dezvoltare a plantei. Astfel, prin utilizarea tehnologiei GrowWise, agricultorii pot economisi resurse precum apa și îngrășământul, în timp ce își optimizează calitatea și cantitatea recoltei”, explică Alexandra-Maria Morar.

Prezentarea dispozitivului GrowWise la Simpozionul „Food you Trust” subliniază efortul continuu al FDVDR și al Senatului Științific pentru promovarea cercetării și inovării în domeniul alimentar, cu scopul de a aborda provocările globale legate de sustenabilitate și securitate alimentară. Invitatul special al workshop-ului este Prof. Univ. Dr. Gabriela Bahrim, decan al Facultății de Știința și Ingineria Alimentelor, care va contribui cu expertiza sa în domeniu.

FDVDR și Senatul Științific reiterează prin acest proiect sprijinul constant pentru inovație și dezvoltarea durabilă în România, subliniind rolul vital al tinerilor cercetători în construirea unui viitor alimentar sănătos și accesibil pentru toți. Pentru a susține și a promova noua generație de tineri talentați și inovatori, FDVDR a inițiat campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”, un demers menit să evidențieze și să sprijine potențialul extraordinar al tinerilor din țara noastră

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava