Concert pascal
MOPAN Suceava

Primarul din Vatra Moldoviței, Virgil Saghin, a declarat că valoarea investiției din această comună în construcția rețelei de distribuție a gazelor naturale se ridică la peste 32 de milioane de lei. Virgil Saghin a amintit că pe 16 mai 2022 a fost semnat contractul de finanțare între Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară GAZ Valea Moldoviței,  asociație din care și comuna Vatra Moldoviței face parte. Saghin a precizat că obiectul contractului îl reprezintă acordarea finanțării nerambursabile de către AM POIM, pentru implementarea Proiectului intitulat: “Dezvoltare rețea inteligentă de distribuție a gazelor naturale în teritoriul asociației de dezvoltare intercomunitară gaz Valea Moldoviței (comuna Vama, comuna Frumosu, comuna Vatra Moldoviței și comuna Moldovița, județul Suceava)”.

Valoarea totală a contractului de finanțare este de 121,837,040.18, în comuna Vatra Moldoviței urmând a fi investiți 32.040.137,2 lei din care 95,75 % finanțare nerambursabilă. Primarul din Vatra Moldoviței a precizat că perioada de implementare a proiectului este de 45 luni.

Virgil Saghin a mai spus că prin proiect se are în vedere, printre altele racordarea la sistemul național de transport gaze naturale, prin construirea unei conducte racord de înaltă presiune care se va conecta la magistrala Frasin – Câmpulung Moldovenesc, construirea unui număr de 1389 de branșamente în Vatra Moldoviței pentru consumatorii casnici și instituțiile publice în care nu se desfășoară activități economice, vizate în acest proiect, până la limita de proprietate, montare de firide complet echipate (robinet de branșament, regulator de presiune, robinet cu sfera înainte de contor, robinet de incendiu, după contor) și montarea de contoare inteligente, care permit facturarea inteligentă.

Investiție de peste 32 de milioane de lei pentru construcția rețelei de gaze naturale în comuna Vatra Moldoviței, 9.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava