MOPAN Suceava

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat astăzi obiectivele de investiții care sunt prinse în bugetul local pentru acest an, buget care va fi aprobat în ședința Consiliului Local de joi, 27 ianuarie. Lungu a ținut să precizeze din start că secțiunea dezvoltare beneficiază de un buget de 263 de milioane de lei adică 52,4 milioane de euro subliniind că în urma discuțiilor cu consilierii locali au fost prinse și o serie de amendamente ale acestora. Ce mai consistentă investiție de 15 milioane de lei se referă la încălzirea Bazarului. Apoi, Roata Panoramică ce va fi amplasată pe platoul Cetății de Scaun a Sucevei, investiție care se ridică la 6,2 milioane de lei. Finalizarea și punerea în funcțiune a Grădiniței nr. 4 de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” și extindere cu un corp nou, reprezintă o altă investiție aflată pe lista primarului Ion  Lungu în dreptul căreia figurează suma de 5,2 milioane de lei. Pentru ruta alternativă de acces în Cartierul Europa și pentru Sala de sport de la Școala Gimnazială nr. 10 sunt alocate câte 5 milioane de lei. Alte 3,3 milioane de lei merg către lucrări la ruta alternativă Suceava-Botoșani de la intersecția Traian Vuia cu Calea Unirii până la Podul Unirii.

În bugetul pentru anul 2022 sunt alocate câte 3 milioane de lei pentru modernizarea Parcului Mărășești, pentru lucrări de cadastru imobiliar-edilitar și pentru instalarea unei fântâni arteziene muzicale în Zona de Agrement Tătărași.  Pentru finalizarea noii hale din Piața Mică dotată cu parcare subterană au fost alocate 2,8 milioane de lei, pentru  Ștrandul de la Ițcani-2,5 milioane de lei iar  pentru reabilitare termică a unor blocuri alte 2,1 milioane de lei.  Fonduri consistente însemnând câte 2 milioane de lei vor fi direcționate pentru modernizarea străzilor Dobrilă Eugen și Ștefan Luchian, pentru parcare pe strada Ion Vodă Viteazul și pentru modernizarea locurilor de joacă și acoperirea lor cu amortizoare, dar și pentru hală lactate în Piața Mică și pentru prima etapă a reabilitării sistemului de termoficare. Tot în bugetul anului 2022 sunt prevăzute câte 1,8 milioane de lei pentru modernizarea străzii Emil Cioran și pentru canalizarea menajeră pe strada Ștrandului. Pentru stații de încărcare rapidă pentru vehicule electrice se alocă 1,6 milioane de lei iar pentru mansardarea clădirii Școlii gimnaziale nr. 8 1,44 milioane de lei.

Cinci proiecte de investiții vor beneficia de câte un milion de lei și anume:  Centrul de Documentare CN „Petru Rareș”, rețea de gaz natural în Burdujeni și Cartierul Tineretului, modernizarea extinderii cimitirului Pacea, reabilitare și modernizare Centrului Militar Județean și amenajarea de parcări de reședință.  Sume între 700.000 și 300.000 de lei vor fi asigurate pentru modernizare extensie Aleea Jupiter, consolidare versant vestic la iazul 2 al Zonei de Agrement Tărărași, modernizarea străzilor Crângului, Dragomirna și Vasile Lupu, pod peste pârâul Cetății la ruta alternativă Suceava-Botoșani, mobilier laborator la Colegiul Național „Ștefan cel Mare”, reabilitare acoperiș cămin-internat Colegiul „Samuil Isopescu”, sera floricolă,  lucrări de alimentare cu energie electrică la stații de încărcare a autobuzelor și pentru Sala Polivalentă, sistem antiefracție la Școala nr.9 „Ion Creangă”, reamenajarea terenului de sport și a curții interioare la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”.  Primarul Ion  Lungu a mai adăugat că municipalitatea mai dispune de o sumă de 30 de milioane de lei din credite care va fi utilizată tot la investiții.

Investiții de 52,4 milioane de euro în 2022 în municipiul Suceava. Printre acestea Roată Panoramică și fântână arteziană muzicală în zona de agrement Tătărași, 1.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (2 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava