Concert pascal
MOPAN Suceava

Declarație politică a deputatului PNL de Suceava, Ioan Bălan. ”Guvernele lui Dragnea au ştiut, dar au refuzat să spună românilor adevărul. Au ştiut încă de anul trecut că nu vor avea bani suficienţi la buget pentru majorarea pensiilor şi pentru majorarea salariilor din sectorul bugetar cu 25%, aşa cum se angajaseră. Pe salariaţi i-au înşelat dându-le cu o mână şi luându-le cu două mâini, prin transferul de contribuţii. Pe milioanele de pensionari i-au amăgit şi i-au pus să mai aştepte până la vară, că poate soarta le va surâde şi lor.

Măsurile antieconomice luate pe parcursului anului trecut nu aveau cum să producă efecte favorabile în anul 2018. Cine seamănă vânt, nu poate culege decât furtună! Au majorat acciza la carburanţi, iar rezultatul este că veniturile din accize sunt şi mai mici decât înainte să se scumpească benzina. Au introdus plata defalcată a TVA, iar încasările la buget sunt mult sub fanteziile pe care le avea Guvernul. Nu au făcut niciun fel de investiţii, iar acest lucru se vede în rata de profitabilitate a firmelor, care este în scădere. Nu au dat drumul la niciun proiect finanţat din fonduri europene, motiv pentru care sumele atrase de la Uniunea Europeană sunt egale cu zero.

Trăgând linie şi urmărind cum arată bugetul de stat după primele 3 luni ale anului, nu putem să nu constatăm că veniturile fiscale, din surse sigure, au scăzut, că deficitul bugetar este cel mai mare din ultimii zece ani, chiar din prima parte a anului, fără a cuprinde şi alte cheltuieli bugetare care nu şi-au produs încă efectele – majorări de salarii, majorarea punctului de pensie. Altfel spus, Guvernul a rămas încă de la început de an fără bani pentru acoperirea cheltuielilor de funcţionare ale statului. Guvernul a rămas fără bani pentru onorarea unor promisiuni făcute şi încă nerealizate, atât cu privire la salarii, cât şi la pensii.

Vă mai aduceţi aminte cum negau cu neruşinare, atât Mihai Tudose, cât şi Liviu Dragnea că nu se vor atinge de banii economisiţi de 7 milioane de români în fondurile de pensii obligatorii administrate privat, cunoscute ca Pilonul II de pensie? Eu nu am uitat şi vă redau angajamentele lor: „Nu se desfiinţează. Dumnezeule, de unde scoateţi?!” – Mihai Tudose; „O prostie! Nu se desfiinţează” – Liviu Dragnea.

Stimaţi colegi din PSD, cine poate să mai aibă încredere în voi, atâta vreme cât una declaraţi şi alta faceţi? După minciunile redate mai sus, toţi cei 7 milioane de viitori pensionari au constatat, pe pielea lor, că o parte dintre contribuţiile la Pilonul II au fost deja confiscate, deoarece contribuţiile au scăzut, de la 1 ianuarie, cu procente cuprinse între 4% şi 12%. Prin această măsură deja le-aţi luat dreptul la o pensie mai mare cu 20%. Acum, când problema bugetară se agravează, sau cum îi plăcea domnului Dragnea să spună anul trecut prin aceeaşi perioadă „gaura bugetară” se adânceşte, au scos de la naftalină o nouă coadă de topor, pe tânărul ministrul Eugen Teodorovici.

Cine oare poate să uite cum poza domnul Teodorovici, ca simplu senator, într-un mare susţinător al politicilor liberale şi un puternic aliat al pieţei libere? De când a devenit ministru, stă mai mult prin studiouri de televiziune şi manipulează, crezând că va convinge că statul este un perfect administator al banilor cetăţenilor, iar piaţa este un foarte mare dezastru. Nu pot să nu observ că, în vreme ce Dragnea şi Tăriceanu se străduiesc să facă praf democraţia şi separaţia puterilor în România, Teodorovici are sarcina de a face praf orice germene al economiei de piaţă. În urmă cu 28 de ani nu înţelegeam prea bine ce este centralismul, însă acum îl vedem la lucru – banii primarilor se întorc la Guvern; sănătatea şi educaţia ajung înapoi în pixul miniştrilor; achiziţiile publice vor fi gestionate de un mamut instituţional, tot de la Bucureşti.

Stimaţi colegi din PSD şi ALDE,

Noi, cei din PNL, suntem prea puţini în Parlament. Avem aproape 20% din voturi, în vreme ce voi aveţi peste 70%. Altfel nu v-am fi permis niciun moment ca Guvernul vostru să îşi bată joc de toţi românii. Fac un apel la voi, toţi cei din majoritatea parlamentară, să opriţi Guvernul care este pe cale să producă un adevărat dezastru şi să ia banii din Pilonul II de pensii! Oricât ar încerca să vă păcălească şi pe voi, Teodorovici sau Olguţa Vasilescu, că vor face nu ştiu ce sistem opţional, vă rog să ţineţi minte că ei nu urmăresc decât un singur lucru, să ia din banii viitorilor pensionari, ca să acopere pensiile în plată astăzi. Evitaţi declanşarea unei dezbinări naţionale generalizate, în care copiii să-şi urască părinţii şi bunicii, pentru că lor le-a fost tăiată pensia, ca să aibă Guvernul cu ce să-şi acopere promisiunile mincinoase.

Vă rog să vă gândiţi şi la efectele economice ale acestei măsuri, pentru că banii pe care Dragnea, Teodorovici şi Olguţa Vasilescu vor să-i confişte nu sunt undeva într-un sac sau în vreo visterie, ci sunt cu toţii în economie, finanţând atât Guvernul, cât şi afacerile private. Nu permiteţi distrugerea unei reforme demarate în urmă cu peste 10 ani şi nu compromiteţi şansa economiei de a creşte pe termen lung. Demonstraţi românilor care v-au ales că, deşi Guvernul este iresponsabil, măcar Domniile Voastre mai aveţi un minimum de responsabilitate faţă de soarta românilor!”

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava