Concert pascal
MOPAN Suceava

Liderul PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat, astăzi, că deși nu dețin portofoliul Energiei, social democrații s-au implicat activ pentru oprirea creșterii prețurilor la energie. „După cum am mai spus, PSD a intrat la guvernare pentru a oferi soluții românilor, nu pentru a se implica în dispute politice fără rost. Drept urmare venim cu vești bune pentru cetățeni, deoarece propunerile partidului nostru cu privire la prețurile la energie vor fi implementate în beneficiul tuturor consumatorilor.

Astfel, chiar dacă nu deține portofoliul Energiei, PSD s-a implicat activ pentru oprirea creșterii prețurilor la energie, creștere care a afectat foarte mult economia națională și nivelul de trai”, a spus Ioan Stan. El a adăugat că soluțiile propuse de PSD au fost agreate în coaliția de guvernare și se vor regăsi în actul normativ ce va trebui elaborat de Ministerul Energiei, în calitate de titular al portofoliului. Președintele PSD a precizat că revenirea la o formă de reglementare a pieței, așa cum au propus social democrații, se dovedește a fi o soluție eficientă pentru oprirea creșterii facturilor.

„Această reglementare se va aplica în primul rând la nivelul adaosului comercial practicat de companiile din piața de energie, ceea ce va permite derularea în continuare a contractelor deja încheiate între furnizori, producători și clienți. În consecință, prețurile finale pentru energia electrică vor fi de 0,8 lei/KWh pentru consumatorii casnici, IMM-uri și infrastructura critică (spitale, școli, instituții), și de 1 leu/KWh pentru ceilalți consumatori non-casnici. Menționăm că momentan, în privința gazelor naturale, se poartă încă discuții pentru stabilirea prețurilor finale”, a spus Ioan Stan. El a declarat că PSD susține în continuare decizia ministrului social democrat al finanțelor de a plafona prețurile la polițele RCA pe o perioadă de 6 luni. „În contextul scumpirii carburanților, măsura plafonării RCA este absolut necesară pentru a salva industria transporturilor din România. De aceea, considerăm că această măsură trebuie aplicată în ciuda avizului negativ primit de la Consiliul Concurenței, menționând că acest aviz este doar unul consultativ, nu obligatoriu. Prin urmare, am decis în coaliția de guvernare ca propunerea ministrului Finanțelor să fie implementată în cel mai scurt timp, pentru a-i ajuta pe cei care activează în domeniul transporturilor și nu numai pe ei. În fond, este o măsură care vine în ajutorul fiecărui proprietar de automobil din țara noastră”, a spus Ioan Stan.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava