MOPAN Suceava

Liderul PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a precizat astăzi, după ședința de la București a Comitetului Executiv Național al partidului că actualul Guvern va avea în continuare susținerea totală a social democraților. El a mai spus și că liderul Liviu Dragnea nu se va număra printre beneficiarii Ordonanței de Urgență de modificare a Codurilor Penale. Ioan Stan a precizat că membrii CexN al PSD au votat în unanimitate susținerea actualului Guvern, inclusiv a ministrului justiției Florin Iordache. „Mergem în continuare cu acest Guvern și cu Ordonanța de Urgență cu privire la modificarea Codurilor penale, prin care se redefinește abuzul în serviciu, precum și cu cele două proiecte de lege privind grațierea și pentru modificarea legii privind executarea pedepselor, care vor ajunge în Parlament”, a spus Ioan Stan. El a făcut referire și la acuzațiile care au fost aduse Guvernului cu privire la faptul că Ordonanța de Urgență de modificare a Codului Penal a fost luat într-o ședință a Guvernului care a avut loc în timpul nopții. „Faptul că ședința s-a ținut seara consider că e o notă bună pentru Guvern, pentru că lucra și la acea oră. Plus că avizul de la CSAT a ajuns la Guvern în jurul orei 20:00”, a explicat Ioan Stan.

El a explicat că promovarea acestor proiecte de lege dar și a Ordonanței de Urgență a avut la bază solicitările Curții Constituționale. Liderul PSD Suceava a ținut să precizeze că președintele social democraților Liviu Dragnea nu va fi beneficiarul Ordonanței de Urgență de modificare a Codurilor Penale, având în vedere că acesta este cercetat și pentru fals intelectual. Senatorul Ioan Stan a făcut referire și la faptul că o serie de aspecte care le sunt imputate social democraților au fost inițiate de fostul ministru al justiției din Guvernul Dacian Cioloș, Raluca Prună. „Cei care acuză Guvernul trebuie să știe că fostul ministru al justiției, Raluca Prună a modificat prin Ordonanțe de Urgență nu mai puțin de 130 de articole din Codul Penal și Codul de procedură penală prin care s-au îngrădit drepturi ale cetățenilor. De asemenea, PSD este acuzat că își dorește unificarea DNA cu DIICOT. Trebuie s ăne reamintim însă că tot doamna Raluca Prună propunea pe 30 noiembrie 2016 această unificarea a DIICOT cu DNA, iar acum se încearcă să ni se pună nouă în spate că am vrea să facem acest lucru”, a declarat Ioan Stan.

Liderul social democraților suceveni a mai spus că PSD nu va organiza contramanifestații la protestele care se organizează în aceste zile.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava