Concert pascal
MOPAN Suceava

Primarul independent al Sucevei, Ion Lungu, s-a înscris în PNL, iar joi, 11 februarie. a fost anunţat oficial drept candidat al partidului pentru un nou mandat, al patrulea, la scrutinul electoral din 5 iunie. Hotărîrea definitivă a fost făcută publică de secretarul general al PNL, Ilie Bolojan, într-o conferinţă de presă, susţinută la Suceava, alături de Ion Lungu, senatorul Gheorghe Flutur-preşedinte unic al PNL Suceava, deputatul Dumitru Pardău- prim vicepreşedintele al organizaţiei judeţene şi fostul preşedinte al filialei municipale, deputatul Ioan Balan, cel desemnat iniţial de liberalii suceveni drept candidat la primărie.

Bolojan : Sondajul a fost decisiv în stabilirea candidatului PNL la Primăria Suceava

Ilie Bolojan a declarat că în alegerea lui Ion Lungu a cîntărit decisiv un sondaj de opinie, din care a rezultat că primarul în exerciţiu are 51% cotă de încredere şi intenţie de vot, iar Ioan Balan-20%. « În baza sondajului a ieşit fără nici un fel de dubiu că domnul primar Ion Lungu are o cotă de încredere şi intenţie de vot care îl face cu foarte mare probabilitate să fie în situaţia de a mai câştiga încă un mandat la primărie. În această situaţie colegul şi prietenul nostru domnul Ioan Bălan a  renunţat la a mai candida şi în baza discuţiilor care au avut loc la Suceava domnul Lungu a  fost desemnat candidatul partidului”, a explicat Bolojan. El a apreciat gestul deputatului Bălan de a renunţa la candidatură subliniind că este o decizie bună atât pentru el cât şi pentru partid.

Bolojan despre Bălan: „A demonstrat că este un membru pe care te poţi baza atunci când eşti la greu”

Bolojan l-a felicitat pe Bălan pentru tot ceea ce a făcut pentru PNL, adăugînd că este un om de partid pe care te poţi baza la greu. Secretarul general al PNL consideră că Ion Lungu-primar şi Gheorghe Flutur-preşedinte de Consiliu Judeţean vor forma un tandem redutabil. Senatorul Flutur i-a mulţumit la rându-i lui Ioan Balan pentru echipa construită la Organizaţia Municipală şi a subliniat că şi-ar fi dorit ca PNL să dea candidatul la primărie din interior, dar studiul de piaţă a arătat altceva.

Flutur: „Asta este viaţa. În politică sunt calcule pragmatice. Îi urez bun venit lui Ion Lungu în echipa PNL”

„Trebuie să spun că a fost un  maraton greu în opoziţie alături de Ioan Bălan făcut şi trebuie să fiu realist şi să săpun că mi-aş fi dorit ca PNL să dea candidatul din interior dar raţionamente politice, calculele şi decizia domnului Bălan ne-au adus în această situaţie pragmatică pentru a mări şansele candidatului nostru la primăria Suceava şi şansele politice la Consiliul Judeţean”, a declarat Flutur. Gheorghe Flutur i-a urat bun venit lui Ion Lungu şi a precizat că speră ca împreună să contribuie la dezvoltarea Sucevei şi a judeţului. „Asta este viaţa. În politică sunt calcule pragmatice. Îi urez bun venit lui Ion Lungu în echipa PNL mai bine zis bun revenit. Vom lucra în tandem să contribuim la modernizarea judeţului şi a municipiului Suceava în continuare.

Bălan: „Rămân ceea ce am fost dintotdeauna un membru fidel al partidului”

Ioan Balan a spus că este un moment greu pentru el. Deputatul a menţionat că decizia privind renunţarea la candidatură îl afectează personal, însă avantajează partidul. El a mai spus că a format o echipă capabilă să cîştige alegerile şi că a fost şi va rămîne fidel PNL. « Am crezut foarte mult în şansa mea, în candidatura aceasta la primărie dar realităţile uneori sunt altele decît cele pe care noi le percepem. Cred că vin în special îmi aparţine mie nu are cum să fie a echipei care a fost strâns unită în jurul meu. S-au văzut rezultatele de la alegerile prezidenţiale şi ştiţi că bătălia în municipiul Suceava nu a fost uşoară. Toţi şi spun foarte clar toţi au fost împotriva noastră.  Am fost cel care a ţinut cu echipa PNL steagul sus. Câştigul pe care l-am avut la Suceava s-a datorat în cea mai mare parte domnului preşedinte Iohannis dar ni s-a datorat şi muncii noastre. Rămân ceea ce am fost dintotdeauna un membru fidel al partidului la construcţia căruia şi eu am pus umărul. Mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut şi au crezut în mine”, a declarat Bălan. Ioan Balan a adăugat că-l va susţine pe Ion Lungu să câştige primăria arătând că între el şi actualul primar nu a fost o duşmănie, ci o rivalitate politică.

Lungu: „Eu sunt un om cu care se poate lucra, sunt un om de dialog şi am convingerea că voi colabora cu toată lumea”

Ion Lungu a declarat că îl onorează candidatura şi a mulţumit conducerii PNL pentru încredere. De asemenea, el i-a mulţumit lui Ioan Bălan, pentru că a construit o echipă competitivă la municipiu. « Mulţumesc sucecvenilor pentru că datorită lor sunt în această situaţiei care mă onorează. Mulţumesc conducerii PNL care mi-a acordat această încredere şi vreau să-i asigur că nu o să-i dezamăgesc.  Mulţumesc în special domnului Bolojan care a venit azi noapte de la Oradea pentru a mă lansa oficial.  Îi asigur pe toţi colegii liberali de toată stima şi consideraţia mea. Eu sunt un om cu care se poate lucra, sunt un om de dialog şi am convingerea că voi colabora cu toată lumea şi vom obţine rezultate bune la locale. Nu este simplu va fi o bătălie grea şi o tratez cu  toată responsabilitatea. Îi asigur pe contracandidaţii  mei că vor avea tot respectul meu. Sper să avem o bătălie civilizată cu idei importante din care să câştige sucevenii. Chiar dacă sunt la al patrulea mandat tratez alegerile cu toată responsabilitatea voi merge printre blocuri, voi vorbi cu oamenii pentru că aşteptările sunt foarte mari, probleme multe nerezolvate”, a spus Lungu. Ion Lungu a ţinut să sublinieze că şi-a început cariera politică în PNL în urmă cu 18 ani şi tot aici vrea să şi-o încheie.

Pardău se declară mulţumit de ceea ce a realizat în calitate de copreşedinte al noului PNL Suceava

Prim-vicepreşedintele coordonator al PNL Suceava, deputatul Dumitru Pardău, a declarat că este convins de faptul că refacerea tandemul Flutur – Lungu este în beneficiul partidului şi al cetăţenilor acestui judeţ. În acelaşi timp, Dumitru Pardău a spus că la conducerea noului PNL Suceava era îndreptăţit să rămână Gheorghe Flutur. „În noua funcţie pe care o am voi fi alături de Gheorghe Flutur, voi merge în tot judeţul şi voi participa la activităţile PNL, pentru a câştiga alegerile în judeţ”, a spus Pardău. El s-a declarat mulţumit de ceea ce a realizat în perioada în care a fost copreşedinte al noului PNL Suceava.

Ioan Balan a demisionat de la şefia Organizaţiei Municipale a PNL, aseară, după ce Consiliul Judeţean Executiv a hotărît că Ion Lungu va fi candidatul partidului pentru funcţia de primar.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava