Concert pascal
MOPAN Suceava

Un enoriaș din județul Suceava s-a legat de rubrica ”Răspunsul ierarhului” de pe site-ul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților și după ce a analizat răspunsurile date de IPS Calinic  concluzionat că înaltul prelat este infailibil și că este «pisică», în sensul că pică tot timpul în picioare.

„Zilele acestea am aflat de la părintele din parohie că pe site-ul Arhiepiscopiei există o rubrică – «Răspunsul Ierarhului». Am analizat cu atenție răspunsurile ierarhului și am realizat că nu sunteți «scorpion», ci «pisică» – cădeți tot timpul în picioare. Mai mult decât atât, sunteți și infailibil. Când vă laudă omul vă fată vaca, când nu, vă piere vițelul. Am să vă dau și un exemplu:

Odată i-ați spus domnului Z.V. că-i «mulțumiți cu toată recunoștința» și altă- dată l-ați făcut trădător. Am o umilă întrebare: Care este scopul acestei rubrici, doriți să epatați sau să aflați adevărul?”, a întrebat enoriașul.

IPS Calinic i-a transmis enoriașului că doar o singură persoană îşi arogă infailibilitatea, şi anume Papa însă infailibil este numai Dumnezeu. ”Ce să cred despre faptul că aţi aflat atât de târziu despre existenţa rubricii „Răspunsul Ierarhului”, iniţiată în luna decembrie a anului trecut? Că oamenii dumneavoastră de la Centru nu au reuşit să vă semnaleze cu aceeaşi rapiditate cu care v-au anunţat odinioară igienizarea incintei Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou”? Sau să spun ca odinioară Cleopa lui Iisus pe drumul spre Emaus: „Tu singur eşti străin în Ierusalim şi nu ştii cele ce s-au întâmplat în el zilele acestea?” (Luca 24, 18).

Spuneţi că aţi analizat cu atenție răspunsurile și că aţi constatat că aş fi „pisică”. Fals! Ierarhii calcă pe „vulturi”, nu pe pisici şi nici pe cârtiţe (pentru a vă edifica, vă puteţi documenta cu privire la utilizarea potnojei).

  1. 1. Infailibil? Nicidecum! După cum probabil ştiţi, o singură persoană îşi arogă infailibilitatea, şi anume Papa. Însă infailibil este numai Dumnezeu.
  2. 2. Spuneţi că atunci când mă laudă omul „îmi fată vaca, iar când nu, îmi piere vițelul”. Apoftegma folosită de dumneavoastră în ceea ce mă priveşte este cât se poate de nepotrivită. Persoanei respective, atunci când a fost cazul, i-am mulţumit în limitele bunei cuviinţe, iar atunci când a avut o atitudine nepotrivită i-am răspuns pe măsură, întocmai Hristos apostolului Petru, căruia i-a spus: „Mergi înapoia Mea, Satano! Sminteală Îmi eşti; că nu cugeţi cele ale lui Dumnezeu, ci cele ale oamenilor.” (Matei 16, 23).
  3. 3. Scopul acestei rubricieste cel de a răspunde în duhul adevărului, ca cel care am acces la informaţii, celor care au nelămuriri serioase legate de viaţa şi activitatea Bisericii din Bucovina sau celor care scriu nefondat despre aceasta; nicidecum nu am urmărit să devină un loc în care să „epatez””.
IPS Calinic calcă pe „vulturi”, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava