Concert pascal
MOPAN Suceava

*alcătuit în contextul celebrării Zilei Naționale Constantin Brâncuși, 19 februarie

  1. 1. Mulțumește lui Dumnezeu pentru că, prin mâna binecuvântată de El, dai viață materiei: pietrei, lemnului, lutului, marmurei, bronzului etc.
  2. 2. Înlesnește privitorului o fugă plăcută dincolo de limitele firescului, care să-l facă părtaș nespusei bucurii de care au parte contemplatorii tainelor.
  3. 3. Scoate din materie formele pe care aceasta le încătușează și cizelează pentru veșnicie creația pe care ciocanul, lovind dalta, o aduce la viață.
  4. 4. Contrapune ritmurilor istoriei propria ta identitate artistică, cu mesajul și sacralitatea sa, pentru a rămâne sculptată adânc în piatra neuitării.
  5. 5. Fii, prin excelență, un creator, un apologet și un exeget spiritual al omului și al naturii.
  6. 6. Înfrățește spiritul creator cu înălțimile harului dumnezeiesc, așa încât să se întrevadă lucrarea lui Dumnezeu prin iscusința mâinilor tale.
  7. 7. Sensibilitatea spirituală, armonia, echilibrul și liniștea sufletească să dea expresie artistului tăinuit în tine.
  8. 8. Desăvârșește-ți lucrările cu abnegație și răbdare anahoretică, iar acestea se vor distinge în timp prin originalitate, eleganță și rafinament.
  9. 9. Fii un creator incontestabil, de un inedit indescriptibil, ilustrând armonia lui Dumnezeu în diversitatea frumuseții creației.
  10. 10. Deschide prin creațiile tale poarta nemuririi, în care te vei întâlni cu Creatorul, cu Maica Domnului și cu Sfinții, pe care de multe ori i-ai imortalizat.

 

† Calinic,

Arhiepiscop al  Sucevei și Rădăuților

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava