Concert pascal
MOPAN Suceava

O credincioasă din județul Suceava a sesizat Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților că la multe biserici din județ nu se respectă  programul liturgic în perioada Postului Sfinților Apostoli ”Petru și Pavel”. Ea a arătat că unele biserici sunt închise întrebând retoric ”ce conștiință au preoții care afișează un anume program pentru zilele acestea și ușa bisericii rămâne închisă”.

”Am văzut cu toții pe site-ul arhiepiscopiei și-n presă care vă sunt recomandările de program pentru slujbele bisericilor, în perioada Postului Sfinților Apostoli. Dar oare preoții slujitori l-au văzut? Se poate verifica: cei mai mulți nici n-au înțeles și nici nu dau semne că i-ar interesa, din păcate. Chiar așa!  Știm toți și tot auzim că la hirotonie își depun jurăminte de credință, de fidelitate față de Biserică, de ascultare desăvârșită față de ierarh. Cum rămâne cu toate acestea? Ce conștiință au preoții care afișează un anume program pentru zilele acestea și ușa bisericii rămâne închisă? Minciuni și prefăcătorie și-n biserică? Dacă nu le e rușine de lume și de cei care îi conduc credeți că măcar de Dumnezeu le e rușine? Că una spun și alta, altele fac? Nu știm dacă ați putea avea un răspuns. Ce ați putea răspunde în locul lor? Dar să știe măcar că oamenii din jur îi văd și îi știu, chiar dacă nu le-o spun în față”, a scris enoriașa.

”Stimată doamnă, dacă în postul acesta se respectă programul în 30% din parohii, fiind un început, mă declar mulțumit. Vă asigur că va veni timpul când acest procent va crește considerabil”,a  răspuns ierarhul.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava