Un enoriaș îi sugerează arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, să se autosesizeze în cazul unui preot care la finalul suljbei l-a pomenit contrar canoanelor pe părintele Arsenie Boca. ”Ținând cont de răspunsurile dumneavoastră și de faptul că sunteți membru în comisia canonică, juridică și pentru disciplină, vă aduc la cunoștință, și atașez fragmentul video, în care Preasfințitul Părinte Daniil, Episcop-Vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, îl pomenește în otpust pe Părintele Arsenie Boca, un lucru mai puțin canonic, având în vedere spusele dumneavoastră, și anume, citez: «În otpust se pomenesc sfinții canonizați, nu oamenii sfinți.» Urmează întrebarea firească; cât de canonică este aceasta menționare a părintelui Arsenie Boca, în calitate de membru al comisiei mai sus menționate, vă veți autosesiza? Consider că atât mirenii, cât și clericii, mai cu seama membrii Sfântului Sinod trebuie să respecte canoanele bisericești.”, a scris mireanul.

”Preasfințitul Daniel Partoșanul s-a pensionat din motive de sănătate. Dacă aveți eventuale nemulțumiri în ceea ce-l privește, vă rugăm să vă adresați direct Preasfinției Sale”, i-a răspuns IPS Calinic.

IPS Calinic rugat să se autosesizeze în cazul unui preot care la finalul suljbei l-a pomenit contrar canoanelor pe părintele Arsenie Boca, 6.1 out of 10 based on 34 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.1/10 (34 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava