Concert pascal
MOPAN Suceava

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, s-a supărat pe afirmația unui scriitor ortodox că schimbarea numelui la călugărie nu este canonică, după ce un enoriaș i-a cerut să o comenteze. ”Este întemeiată afirmația unui influent scriitor ortodox contemporan că exprimarea „Sfințească-se numele Tău” nu e corectă? Dar faptul că schimbarea numelui la călugărie nu este canonică, fiind în trecut doar o modalitate de a se pierde urma unor oameni indezirabili din punct de vedere politic, care se călugăreau? Și aduce în sprijinul celor afirmate pe un părinte pustnic de la care ar fi învățat acestea.”, a întrebat enoriașul.

”Pentru a afla răspunsul la prima dumneavoastră întrebare, vă recomand comentariul la Rugăciunea „Tatăl nostru” al vrednicului de pomenire Înaltpreasfințitul Antonie Plămădeală, apărut la Editura Andreiană, Sibiu, 2022. Personal, am scris la rândul meu un comentariu la această rugăciune, care a apărut la Editura Crimca a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților în 2022. Dacă doriți să aprofundați înțelesul acestei rugăciuni, sunt publicate numeroase comentarii la Evanghelia după Sfântul Matei, îndeosebi la textul Predicii de pe munte, în cadrul căreia a fost rostită Rugăciunea „Tatăl nostru”.

Cât despre cea de-a doua întrebare, am impresia că respectivul scriitor, încă și ortodox,  a vorbit cu un boschetar și nu cu un pustnic. Exemplele din Sfânta Scriptură și din viețile Sfinților Părinți spun altceva. Așadar, nu am ce comenta”, a spus IPS Calinic.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava