MOPAN Suceava

Sâmbătă, 17 septembrie, între orele 10:00-13:00, cadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, împreună cu Serviciul de Ambulanţă Judeţean, Unitatea de Primire Urgenţe-SMURD a Spitalului judeţean, Şcoala Postliceală Sanitară de stat şi Şcoala Postliceală Sanitară <Centrul de Studii „Ştefan cel Mare şi Sfânt”>, vor organiza pe Stadionul „Areni”, din municipiul Suceava, un eveniment educativ, intitulat „Fii pregătit să salvezi o viaţă!”.

Sucevenii vor putea participa la diferite ateliere unde vor fi prezentate teme de acordare a primului ajutor medical, tehnici de descarcerare din autovehicule şi se va prezenta trusa medicală auto şi modele de stingătoare din dotarea autoturismelor, cu exerciţii practice de folosire a acestora.

De asemenea, acţiunea se va bucura de prezenţa Caravanei SMURD – centrul de formare mobil în care se vor organiza cursuri de instruire a populaţiei pentru acordarea primului-ajutor în situaţii de urgenţă.

Duminică, 18 septembrie, vom fi onoraţi să avem alături de noi cât mai mulţi suceveni, la evenimentul înălţător din viaţa cadrelor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, prilejuit de înmânarea Drapelului de Luptă. Ceremonialul militar-religios se va desfăşura pe esplanada Casei Culturii, începând cu ora 11:00.

Evenimentul va fi onorat din partea Ministerului Afacerilor Interne de secretarul de stat, şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, domnul doctor Raed Arafat, şi din partea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă de inspectorul general, domnul general de brigadă dr. Ovidiu Vasilică. De asemenea, vor fi prezente conducerile judeţului şi municipiului Suceava şi pompieri din ţările vecine, Moldova şi Ucraina.

Festivitatea va continua cu defilarea trupelor cu cântec, pe traseul Casa Culturii – sediu Inspectorat, precum şi cu expoziţia tehnicii de luptă, pe esplanada din centrul municipiului. Tot aici, va fi expusă şi Caravana SMURD – centrul de formare mobil, unde pompierii-instructori vor prezenta participanţilor, pe lângă tehnicile de acordare a primului-ajutor medical în situaţii de urgenţă, principalele riscuri care pot afecta România, precum cutremure, inundații, incendii, dar și modul în care populația se poate pregăti pentru a le face față.

 

ISU Suceava organizează pe stadionul Areni evenimentul „Fii pregătit să salvezi o viaţă!”, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava