Concert pascal
MOPAN Suceava

Consiliul Județean Suceava a lansat pagina de internet pentru relația cu sucevenii din Diaspora, aceasta putând fi accesat la adresa www.cjsuceava.ro/index.php/ro/relatia-cu-diaspora.

Pagina conține o scrisoare pentru sucevenii din Diaspora din partea președintelui Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, dar și informații utile pentru aceștia și fotografii de la evenimentele organizate pe parcursul Lunii Diasporei. Pe aceeași pagină, sucevenii, și nu numai pot să afle principalele acțiuni culturale care sunt organizate în județ, adresele de internet ale principalelor instituții, precum și datele de contact ale primăriilor din județ.

O secțiune importantă este cea dedicată prezentării exemplelor de succes ale unor investiții din județul Suceava realizate din fonduri nerambursabile în cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală. Printre aceste proiecte este amintit unul pentru „înființare fermă modernă de animale”, implementat de un tânăr din comuna Vicovu de Sus, valoarea acestuia fiind de 40.000 de euro. Printre proiectele de succes prezentate de administrația județeană se număr unul pentru modernizarea unei ferme de vaci de carne din comuna Mălini, cu o valoare de circa 440.000 de euro, dar și un alt proiect în valoare de peste 266.000 de euro realizat în comuna Putna pentru construirea unei pensiuni agroturistice cu piscină și anexe. Pentru a-i încuraja pe sucevenii plecați la muncă în străinătate să se întoarcă acasă pentru a investi, momentan mai sunt prezentate investiții de succes realizate din fonduri europene pentru achiziția de utilaje și echipamente pentru servicii de mecanizare și dezvoltare a activităților meșteșugărești în spațiul rural.

Tot pe pagina de internet dedicată sucevenilor din Diaspora mai este prezentat un calendar al finanțărilor care pot fi accesate pentru investiții, dar și exemple de măsuri prin care se pot accesa fonduri europene pentru dezvoltare rurală.

 

Consiliul Județean Suceava a lansat pagina de internet pentru relația cu sucevenii din Diaspora, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava