MOPAN Suceava

Primul-ministru Mihai-Răzvan Ungureanu a primit astăzi, în cursul şedinţei de Guvern, o informare actualizată privind starea de fapt în judeţele care au avut de suferit din cauza condiţiilor meteorologice.

Şeful Executivului a precizat că prioritatea de grad zero a eforturilor coordonate ale Ministerului Sănătăţii, Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii este intervenţia şi salvarea în cel mai scurt timp a persoanelor suferinde.  Primul-ministru a solicitat totodată o coordonare eficientă la nivel local a operaţiunilor de deszăpezire, pentru a putea fi reluate cât mai curând cursurile în şcolile închise.

Potrivit raportărilor de dimineaţă, în teren acţionau 64 de echipe de intervenţie de la Electrica, cu un efectiv de peste 600 de oameni, eforturile fiind făcute conjugat cu MTI şi cu MAI, pentru asigurarea furnizării energiei electrice spre cei 9.000 de abonaţi individuali care au reclamat probleme cu alimentarea de energie electrică.

Primul-ministru Mihai-Răzvan Ungureanu a precizat totodată că în momentul de faţă nu există avertizări meteorologice care să indice vreun risc de inundaţii, însă a discutat cu ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, despre măsurile necesare la nivelul Comandamentului de Urgenţă, pentru a fi pregătiţi în orice situaţie.

Guvernul a aprobat, în şedinţa de astăzi, acordarea de ajutoare umanitare în valoare totală de 244 mii de lei pentru patru judeţe, cele mai puternic afectate de viscol şi ninsori: Brăila – 70 de mii de lei, Buzău – 35.500, Călăraşi – 52.000 şi Vrancea – 86.500 de lei. Ajutoarele constau în combustibil şi alimente.

Acesta este un prim sprijin pe care Guvernul României îl acordă, urmând ca în perioada următoare să fie analizate posibilităţile financiare pentru alte localităţi din ţară care au fost afectate de viscol şi ninsori, a declarat ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca.

***

Guvernul a adoptat, tot în şedinţa de astăzi, o Hotărâre cu privire la limitarea sau sistarea exporturilor de energie electrică în perioada 16 februarie – 15 martie a.c.. Primul-ministru Mihai-Răzvan Ungureanu a subliniat că nu există nicio problemă cu furnizarea energiei electrice pentru consumatorii casnici şi industriali, iar măsura luată este una de ordin preventiv.

”Este o decizie pe care am luat-o în baza informărilor tehnice, pentru a putea păstra buna alimentare a consumatorilor, în primul rând a celor individuali, apoi a celor industriali şi, într-o etapă ulterioară, de importanţă, a exporturilor noastre de energie electrică. Această hotărâre de guvern este cadrul legislativ de care avem nevoie în acest moment (…) şi este, din punctul nostru de vedere, necesară, prin caracterul ei asigurator”, a declarat primul-ministru.

Potrivit actului normativ adoptat astăzi, în măsura în care situaţia ar impune, o primă etapă o reprezintă limitarea exportului de energie electrică, după care, dacă va fi necesar, marii consumatori ar urma să-şi diminueze cererea de energie electrică. Decizia Guvernului are în vedere o cât mai bună alimentare cu energie electrică a consumatorilor individuali.

Biroul de presă

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava