Concert pascal
MOPAN Suceava

Anunțul a fost făcut miercuri de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, în urma unei întâlniri pe care a avut-o, la Diputacio Barcelona, echivalentul Consiliului Judeţean, cu Jaume Ciurana Llevadot, deputat şi vicepreşedinte delegat cu relaţii externe şi cu Josep Louis Alay, comisar pentru relaţii internaţionale în cadrul instituţiei. „Subiectele discutate au avut în vedere românii stabiliţi in Spania, şi în special în Catalunia, punctele strategice care apropie cele două regiuni care au avut o istorie zbuciumată în trecut, dar care au rezistat şi şi-au păstrat identitatea proprie, dar şi perspectivele de colaborare administrativă, economică, şi nu în ultimul rând turistică”, a declarat Cătălin Nechifor.

El a adăugat că le-a propus oficialilor spanioli ca delegaţie a Diputacio Barcelona să efectueze o vizită la Suceava, în urma căreia să se facă o evaluare a posibilităţii încheierii unui acord de cooperare între cele două regiuni.  Într-o postare pe contul personal de Facebook, Cătălin Nechifor a ţinut să mai precizeze că „m aflat şi un lucru interesant despre conceptul de dezvoltare al Barcelonei: port, pont, porta. Portul Barcelona – deschidere către lumea largă, pont – punte de legătura către continent, porta – uşa deschisa pentru dezvoltare. În Suceava port nu avem, dar avem aeroport, Ponta a plecat din păcate, după ce a adus ţara la aproape 4% creştere economică, dar porta e deschisa!”.
Cătălin Nechifor a ţinut să precizeze că discuţiile de la Diputacio Barcelona au avut loc cu sprijinul consulului general al României la Barcelona, Geanina Boicu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava