Concert pascal
MOPAN Suceava

Județul Suceava ar putea primi circa 831 de milioane de lei prin legea bugetului de stat. Din datele prezentate în proiectul de buget, publicat pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice, suma totală care ar urma să fie alocată județului Suceava prin Legea bugetului de stat pentru acest an ar fi de circa 831 milioane de euro. Senatorul PSD de Suceava,  Virginel Iordache, a precizat că județului ar urma să-i fie alocată cea mai mare sumă la nivel național pentru echilibrarea bugetelor locale ale comunelor, orașelor și municipiilor, respectiv 122,252 milioane de lei. Din proiectul de buget reiese că și pentru anii următori, actualul Guvern are în vedere ca din sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată să aloce cele mai mari sume județului Suceava.
Pentru anul acesta, prin derogare de la prevederile din Legea nr. 273/2006 privind finanțele publice locale, cu modificările și completările ulterioare, sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată aprobate prin legea bugetului de stat și din cota de 18,5% din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale, se repartizează pe unități administrativteritoriale, astfel: 27 % pentru bugetul județului, 73% pentru echilibrarea bugetelor locale ale comunelor, orașelor și municipiilor. Din cei 73%, 20% din sumă se va repartizeaza prin hotărâre a Consiliului Județean Suceava pentru achitarea arieratelor provenite din neplata cheltuielilor de funcționare și/sau de capital, în ordinea cronologică a vechimii arieratelor, pentru rambursarea unor rate.

Virginel Iordache a mai spus că o sumă importantă de bani ar urma să fie alocată județului Suceava și pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile județene și comunale pentru anul 2017. Pentru astfel de investiții, în proiectul de buget este prevăzută suma de 11,054 milioane de lei, Suceava aflându-se pe locul trei la nivel național, după Botoșani și Vaslui. La această sumă se mai adaugă alte 570,891 milioane de lei, fonduri ar urma să fie alocate din sumele defalcate din TVA pentru finanțarea cheltuielilor descentralizate la nivelul comunelor, orașelor și municipiilor pentru anul 2017. Din această sumă, 465,357 milioane de lei va fi alocată pentru finanțarea de bază a unităților din învățământul preuniversitar de stat, aproape 98 de milioane de lei pentru drepturile asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav sau indemnizațiile lunare, iar diferența pentru alte cheltuieli descentralizate.
Iordache a mai arătat că o altă sumă de 122,601 milioane de lei ar urma să fie alocată județului Suceava pentru finanțarea cheltuielilor descentralizate la nivelul județelor. Din acest total, suma de aproape 21 de milioane de lei va fi alocată sistemului de protecție a copilului, 26,318 milioane de lei pentru centrele de asistență socială a persoanelor cu handicap, 15,818 milioane de lei pentru produsele produsele de lactate și panificație oferite preșcolarilor și elevilor, 2,14 milioane de lei pentru programul de încurajare a consumului de fructe în școli și 39,597 milioane de lei pentru învățământul special și centrele județene de resurse și asistență educațională.
De asemenea, din sumele defalcate din TVA, județul Suceava va primi o sumă de  aproape cinci milioane de euro pentru finanțarea învățământului particular sau confesional acreditat pentru acest an.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava