Concert pascal
MOPAN Suceava

Peste 100 de politiști și 40 de autospeciale de politie se afla pe drumurile publice dinjudetul Suceava pentru monitorizarea și fluidizarea traficului, desfășurand activitati pentru  siguranta  circulatiei  rutiere.  Totodata, se  actioneaza  și pentru  identificarea șoferilor  care nu respecta legislatia  rutiera sau care conduc vehicule sub influenta alcoolului sau a substantelor interzise.

Avand în  vedere conditiile meteo din judetul Suceava,  pentru  a  preveni producerea accidentelor rutiere, politiștii suceveni recomanda conducatorilor auto sa manifeste prudenta sporita la volan, sa mareasca distanta în  mers și sa nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic.

Așadar, reduceti viteza pe timp ploios și  în conditii de ceata!

Foarte important este sa aveti mașina echipata pentru sezonul rece, nu plecati la drum daca nu ati schimbat anvelopele de vara cu cele de iarna.

În situatia în  care  vizibilitatea în oglinzile  autovehiculului  este  redusa,  folosirea luminilor de catre ceilalti conducatori auto reduce riscul producerii  unor  accidente  pe fondul neasigurarii la schimbarea  directiei  de mers. De aceea,  recomandam  ca, pe timp de ploaie sau ceata, luminile de întalnire sa fie folosite și pe timpul zilei, pentru a fi mai vizibili   în trafic.

De asemenea, este necesar ca fiecare manevră în  trafic sa fie efectuata numai dupa o temeinica asigurare. Obligatia conducatorilor de vehicule sa circule cu o viteza care sa nu depașeasca 30 de km/h în localități sau 50 de km/h în afara localitatilor, cand ceata reduce vizibilitatea sub 100 de metri. Aceasta viteza permite oprire în conditii de siguranta, atunci cand pe drum apare o situatie de pericol. Regula este valabila  pentru toate categoriile de drumuri. Se impune și marirea distantei  în mers între vehicule.

Înainte de a porni la drum, asigurati-va ca parbrizul, geamurile laterale și luneta va ofera o vizibilitate foarte buna. Este necesar ca ștergatoarele și instalatia de climatizare sa functioneze perfect. Pe timp de ceata, mai ales pe drumurile din zone deluroase sau montane, diferentele de temperatura cauzate de parcurgerea traseului la altitudini mai mari sau mai mici, provoaca aburirea oglinzilor laterale.

Pastrati o distanta mai mare fata de autovehiculul din fata astfel ncat sa puteti opri în siguranta,  în situatia în are acesta încetinește sau oprește subit.

Nu franati brusc!

În conditiile unui trafic aglomerat, precipitatiile pot determina aparitia unor blocaje rutiere temporare.

Pastrati-va calmul, nu uitati de politetea rutiera și nu blocati intersectiile! Nu va angajati  în depașirea unei coloane de autovehicule!

Nu îngreunati traficul și nu obstructionati vizibilitatea prin opriri sau stationari în locuri nepermise.

În cazul ramanerii în pana, pe timp de ceata, triunghiurile de  presemnalizare trebuie așezate la o distanta mai mare de autovehicul. Reamintim obligatia conducatorilor de autovehicule cu masa maxima  autorizata mai mare de 3,5 tone sa poarte echipament  de  protectie-avertizare  fluorescent-reflectorizant  atunci  cand executa interventii la vehiculul care se afla pe partea carosabila a drumului public. Recomandam și celorlalti conducatori auto sa poarte acest echipament, mai ales pe timp de ceata.

Respectati-va partenerii din trafic! Mare atentie la pietoni și bicicliști.

Avand în vedere specificitatea anotimpului, dar și previziunile meteo pentru perioada urmatoare, politiștii atrag atentia participantilor la trafic cu privire la circulatia în siguranta pe drumurile publice în conditii de carosabil urned. De asemenea, exista posibilitatea aparitiei poleiului, fenomen asociat cu ploaia și temperaturile reduse, în special seara și n zonele montane ale judetului.

Mai trebuie precizat ca aceste conditii  meteo  impun o maniera speciala de conducere a autovehiculelor . Aderenta scazuta a pneurilor la suprafata de rulare și vizibilitatea redusa trebuie sa-i determine pe cei de la volan sa-și sporeasca prudenta, sa circule cu viteza mult redusa în functie de particularitatile drumului și traficului, sa mareasca distanta de siguranta dintre vehicule și – foarte important – sa evite efectuarea depașirilor … Cele mai complexe și periculoase manevre în  trafic!

Nu în ultimul rand, avand în vedere  cazuistica înregistrata  dar  și  pericolele generate de acest comportament în trafic, politiștii avertizeaza cu privire la atentia pe care trebuie sa o manifestam atunci cand conducem vehicule. Alte preocupari atunci cand suntem la volan (vorbitul la telefon, accesarea comenzilor radio, realizarea de filmari cu diverse mijloace tehnice, etc.) ne pot distrage atentia, doar și cateva secunde putand fi determinante.

Pietonii, bicicliștii și carutașii, trebuie sa fie conștienti de faptul ca pe timp de ceata, sunt mai putin vizibili în trafic. De aceea, trebuie sa evite deplasarile pe partea carosabila, iar atunci cand sunt nevoiti sa o faca, sa aiba aplicate pelmbracaminte accesorii reflectorizante, sa se angajeze în traversarea strazii doar prin locuri special amenajate, marcate și semnalizate corespunzator și numai dupa o temeinica asigurare.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava