Concert pascal
MOPAN Suceava

În opinia decanului Facultății de Inginerie Alimentară din Universitatea <Ștefan cel Mare> Suceava, profesorul universitar doctor Mircea Oroian, cea de a IV-a ediție a concursului FiaFoodFest, desfășurată la sfârșitul săptămânii trecute, a fost una reușită. El speră ca la absolvire actualii câștigători să se integreze pe piața muncii la unul din partenerii FIA, așa cum s-a întâmplat și după ediția precedentă.

Într-o intervenție telefonică la Radio Top, decanul a afirmat: „La concurs au participat 92 de studenți care au pregătit 30 de produse culinare inovative. Concursul i-a mulțumit pe toți, i-a mobilizat, și în final cred că această experiență reprezintă pentru fiecare o cărămidă în plus la viitoarea lor carieră în domeniul alimentar. Din juriu au făcut parte șapte reprezentanți ai partenerilor FIA, din județele Suceava, Botoșani și Iași, fiind vorba în principal de absolvenți de-ai noștri din ultimele promoții, care și-au manifestat de-a lungul timpului dorința de a reveni în cadrul facultății, în calitate de membri ai juriului competiției FiaFoodFest. Nu s-a plâns nici unul de salariul pe care îl are în industria alimentară. Există ca în toate industriile o criză a forței de muncă și dacă ești un specialist bun și angajatorul te va recompensa”.

Profesorul Oroian a mai spus că după ediția anterioară a concursului, câștigătorii s-au angajat la unul din sponsori, respectiv, la <Danilevici Carn-Prod> Gura Humorului. La ediția 2023, produsul câștigător a fost declarat JULFITT, o reinterpretare a julfei obținute din semințe de cânepă. Studenții au folosit julfa ca și bază pentru dezvoltarea unui baton proteic. Întrebat dacă JULFITT ar putea fi produs în masă, profesorul Oroian a răspuns: „Noi nu ne dorim neapărat să vindem rețete, ci ca produsul nostru finit, care este absolventul, să se integreze pe piața muncii și ca FiaFoodFest să-l ajute pe el să-și dea seama ce înseamnă să dezvolți un produs alimentar, ce înseamnă să concepi o etichetă și să știi legislația privind etichetarea, pentru a te desăvârși ca și profesionist”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava