Concert pascal
MOPAN Suceava

La sârşitul săptămânii, în zilele de 17 şi 18 octombrie, la Fălticeni se desfăşoara a XII-a ediţie a Târgului Mărului. Pomicultori din bazinul Fălticeni – Rădăşeni, dar şi din Solca, zona Rădăuţi, Vultureşti, Horodniceni, şi din comunele de pe valea Moldovei vor prezenta soiurile de mere care se cultivă în aceaste zone iar legumicultorii din comunele Dumbrăveni, Vereşti şi din oraşul Milişăuţi vor fi prezenţi cu o bogată ofertă. Lor li se vor adăuga producători de material săditor certificat şi autorizat, producători şi distribuitori de utilaje agricole, firme care asigură substanţe pentru combaterea dăunătorilor, membri ai Asociaţiei <Produs în Bucovina>. În cadrul Târgului Mărului specialiştii din cadrul Direcţiei Agricole, APIA Suceava şi ai Staţiunii de Cercetare şi Dezvoltare pentru Pomicultură Fălticeni vor oferi consultanţă de specialitate.

Manifestarea se va desfăşura în Piaţa „Nada Florilor” din Municipiul Fălticeni, începând de sâmbătă de la ora 10,00. Tot sâmbătă, de la ora 12,30, pomicultorii dar şi alte persoane interesate se vor  întâlni cu George Turtoi, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale în cadrul unei mese rotunde. Conform primarului Gheorghe Cătălin Coman, această întâlnire cu un reprezentant al Ministerului Agriculturii a fost solicitată de pomicultorii din Asociaţia Pomicultorilor din Bazinul Pomicol Fălticeni,  principalele discuţii fiind axate pe problemele cu care se confruntă deţinătorii de livezi, dezvoltarea pomiculturii, politica de reconversie în pomicultură, acordarea subvenţiilor, Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020, etc.

Târgul Mărului este organizat de Primăria Municipiului Fălticeni în colaborare cu Asociaţia Pomicultorilor din Bazinul Pomicol Fălticeni, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Suceava, Consiliul Judeţean Suceava, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură, Asociaţia „Produs în Bucovina, Centrul Cultural Bucovina şi Camera de Comerţ şi Industrie a judeţului Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava