Concert pascal
MOPAN Suceava

La Spitalul Județean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava a avut loc, astăzi, de Ziua Culturii Naționale, vernisajul unei expoziții care reunește lucrările a doi mari artiști suceveni. Este vorba despre sculptorul Ion Mîndrescu și graficianul Mihai Pânzaru-PIM. Lucrările acestora sunt prezentate într-un spațiu neconvențional, la Spitalul Județean Suceava, expoziția fiind organizată în onoarea personalului medical. Astfel, în holul de la intrarea în Spitalul Județean a fost organizată expoziția ” ”Omul, Timpul, Spațiul” a sculptorului Ion Mîndrescu, iar în sala de conferințe „dr. Vasile Andriu”  poată fi vizitată o expoziție internațională de artă plastică care conține lucrări realizate în cadrul proiectului ”Lumina Nordului. Putna 2021” desfășurat anul trecut cu ocazia împlinirii a 150 de ani de la Marea Serbare de la Putna și ilustrații realizate de Mihai Pînzaru-PIM la versurile lui Ciprian Porumbescu.

Astăzi, vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă, a precizat că „această expoziție a sculptorului Ion Mîndrescu, ce cuprinde opt lucrări, deschisă la Spitalul Județean de Urgență Sfantul Ioan cel Nou Suceava cu ocazia Zilei Culturii Naționale, este, prin mesajul său, mai acasă ca oriunde. Viața este o luptă și, indiferent de micile sau marile încercări personale, ea merge înainte, nestingherită, la fel ca spiralele, spițele și înlănțuirile prezente în creația maestrului Ion Mândrescu”.

Conform referințelor critice, sculptura maestrului Ion Mândrescu aduce în prim-plan o problemă existențială privind destinul „Omului”, efortul de a ieși din spațiul său limitat.

Niculai Barbă a precizat că în expoziția de la spital sunt prezentate și sculpturi realizate de artist acasă, la Mihoveni, în perioada pandemiei.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava