Concert pascal
MOPAN Suceava

Leonardo DiCaprio a fost inclus pe lista anuală ARTnews a colecționarilor de artă de top din lume, potrivit contactmusic.com. Starul din ´Wolf of Wall Street´ și-a câștigat un loc printre cei 200 de colecționari ai lumii pe lista anuală ARTnews, datorită colecțiilor sale de artă contemporană, benzi desenate, cărți rare și fosile. Revista a declarat: ˝Una dintre primele sale achiziții majore a fost un desen Basquiat.˝

Deși actorul, în vârstă de 40 de ani, nu vorbește des în public despre colecția sa de artă, se crede că aceasta include lucrări de Picasso, Takashi Murakami, Ed Ruscha, Andreas Gursky, Sarah Lucas și Elizabeth Payton.

Leonardo este o prezență obișnuită la Art Basel, atât în Elveția cât și în Miami, iar anterior a co-prezidat Gala anuală Art + Film la County Museum of Art din Los Angeles, mai notează sursa citată.

Cu toate că este un colecționar renumit, există o piesă pe care Leonardo nu a putut-o obține; craniul unui Tyrannosaurus Bataar ce datează de acum 67 milioane de ani, care a fost vândut cu 270.000 de dolari la licitație în anul 2007. El a fost la un pas de a procura piesa, dar a fost învins în ultimul moment de colegul lui de breaslă, actorul Nicolas Cage, care a oferit uimitoarea sumă licitând prin telefon.

 Vedeta din filmul ´Great Gatsby´ a recunoscut că achiziționarea de fosile înseamnă împlinirea unui vis din copilărie. El a explicat: ˝Când eram copil mergeam în mod constant la muzeul de artă naturală, așa că atunci când am crescut am vrut să-mi îndeplinesc fanteziile copilăriei și să am câteva asemenea piese acasă. Am câțiva dinozauri prădători.˝

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Vedete

ContactMusic.com
Contactmusic.com is an entertainment website focusing on the best from the worlds of music, film, games and celebrity.

SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava