Concert pascal
MOPAN Suceava

Liderul PDL Suceava, deputatul Ioan Balan le-a transmis liderilor locali ai PSD că democrat liberalii sunt cei care au susţinut şi au reuşit să obţină aprobarea proiectului de 8 milioane de euro, prin care mai multe străzi din municipiul reşedinţă de judeţ urmează să fie modernizate. Ioan Balan a afirmat acest lucru după ce liderul Organizaţiei Municipale Suceava a PSD, senatorul Ovidiu Donţu, a spus că sucevenii sunt indignaţi şi nemulţumiţi de declaraţiile pe care le-a făcut cu privire la proiectul de 8 milioane de euro prin care mai multe străzi urmează a fi modernizate. Ovidiu Donţu a mai precizat că proiectul în cauză a fost susţinut de către USL. În replică, Ioan Balan a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că proiectul de 8 milioane de euro a fost demarat în perioada în care PDL avea majoritate în Consiliul Local Suceava. „Am văzut anumite scrisorele trimise de liderii PSD în care se spune că Ioan Balan minte. Şi vreau să spun foarte clar că Ioan Balan nu minte şi nu dezinformează. Şi vă rog să urmăriţi toate apariţiile mele publice din perioada în care am ieşit mai în faţă ca actor politic al PDL şi am avut abordări pe subiecte care erau de actualitate. Am crezut că este suficient să vă vorbesc despre aceste lucruri, dar am văzut că pentru unii lideri PSD nu este de ajuns, şi de aceea mă văd obligat să prezint şi probele scrise”, a declarat liderul PDL Suceava. Ioan Balan a arătat că în data de 27 august 2009, Consiliul Local Sucaeva a aprobat Planul Integrat de Dezvoltare Urbană, iar proiectul a fost depus la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord – Est. „Data este importantă, pentru că la momentul respectiv PDL avea majoritate absolută în Consiliul Local”, a subliniat Balan. El a explicat că acest proiect cuprindea reabilitarea bulevardului principal al Sucevei, modernizarea zonei centrale şi construcţia celor două parcări subterane, modernizarea iluminatului public, construcţia Centrului pentru susţinerea tradiţiilor populare şi instalarea de camere video pentru asigurarea siguranţei cetăţeanului. Ioan Balan a mai spus că proiectul iniţial avea o valoare iniţială de 22,4 milioane de euro, iar în urma licitaţiei s-a realizat o econommie de 8 milioane de euro. „Se spunea că acest proiect a fost făcut de PSD, cu majoritatea PSD din Consiliul Local. Numai că surpriză! ADR Nord Est a solicitat printr-o adresă din 14 iunie 2012, şi data este din nou importantă, informaţii despre proiectele de rezervă pentru aceste economii. Şi imediat, primarul Ion Lungu a răspuns la această adresă, în data de 15 iunie 2012, când PDL era majoritar în Consiliul Local, şi a trimis primul proiect de rezervă”, a spus liderul PDL Suceava. El a mai precizat că acest proiect este unul şi acelaşi cu cel despre care PSD susţine în momentul de faţă că l-a susţinut pentru a fi realizat.

Ioan Balan a spus că acest proiect de 8 milioane de euro, „Modernizarea şi extinderea infrastructurii stradale şi pietonale în municipiul Suceava” cuprinde modrnizarea bulevardului George Enescu, a străzilor Mărăşti, Mihai Eminescu, Universităţii, Traian Vuia – Alexandru Ghica până la ieşirea spre Rădăuţi, iar în cartierul Burdujeni, modernizarea străzilor Calea Unirii, Cuza Vodă şi Plevnei. „Toate lucrurile acestea arată cine spune adevărul şi cine minte. Mai trebuie spus că în septembrie 2013, în Consiliul Local s-au aprobat indicatorii tehnico- economici ai acestui proiect, iar PSD vine şi spune astăzi că au fost principalii promotori. Dacă nu se aprobau aceşti indicatori se pierdeau banii. Mai mult, cei de la PSD mă întreabă dacă ştim cine are majoritate în Consiliul Local Suceava.  Şi eu ştiu că ponderea în Consiliul Local este aceea stabilită de cetăţeni. Şi anume 10 consilieri PDL şi 6 consilieri PSD. Dacă vorbim, despre PDL şi PSD, asta este ponderea”, a subliniat Ioan Balan. El a adăugat că dacă ar fi să vorbească despre cel mai important proiect din această perioadă a celor din PSD  poate să evidenţieze proasta gestionare a activităţii de deszăpezire a străzilor din municipiul Suceava, activitate de care este responsabil un reprezentant al PSD.
„Vedeţi că de fiecare dată când PSD s-a ocupat de acest lucru Suceava e plină de troiene. Lucrurile acestea trebuie spuse. Şi dacă PSD poate să ne arate că au scris măcar un proiect, că l-au trecut prin Consiliul Local şi că îl au în derulare sau finalizare să o spună. Şi dacă aceste proiecte există, îl veţi vedea pe Ioan Balan că îi va felicita. Şi fac asta pentru că orice proiect iniţiat şi izvorât din Consiliul Local Suceava pentru binele cetăţenilor trebuie să aibă aprobarea tuturor consilierilor. Asta deoarece sucevenii ne-au trimis acolo să facem proiecte pentru ei, să ne gândim la dezvoltarea oraşului, şi mai puţin sunt interesaţi de luptele acestea politice dintre PSD, PDL, sau alte partide”, a mai precizat liderul PDL Suceava.

Ioan Balan a ţinut să mai precizeze că în ultima perioadă de timp a observat că liderii PSD Suceava „sunt extrem de agitaţi”, dar şi că nu cunosc principale realizări ale PDL din perioada în care acest partid a avut majoritatea absolută în Consiliul Local. „Este o realitate, PDL la Suceava a avut şi are primarul, iar în mandatul 2008 – 2012 a avut majoritate absolută în Consiliul Local. Iar realizările din mandatul PDL îl au ca actor principal şi pe primarul Ion Lungu. Şi am să vă vorbesc doar despre câteva proiecte realizate în mandatul majorităţii PDL. Şi nu o fac pentru cetăţeni, pentru că aceştia ştiu despre aceste proiecte. Şi ştiu acest lucru din întâlnirile pe care le-am avut cu sucevenii din toate cartierele”, a declarat Balan. El a amintit proiectul ISPA de înlocuire a conductelor de apă şi canalizare; Centrul Cultural Bucovina, despre care a spus că este investiţie realizată cu sprijinul direct al parlamentarilor PDL;  parcările subterane şi refacerea pietonalului din zona centrală, asfaltarea bulevardului principal, şi a altor 14 străzi, investiţiile în Spitalul Judeţean, modernizarea Cetăţii de Scaun a Sucevei, dar şi proiectul „Cetăţeanul plăteşte mai puţin la încălzire şi apă caldă – noua centrală pe biomasă”. „Iar acestea sunt doar câteva din marile proiecte scrise şi adoptate în perioada în care PDL a avut majoritate în Consiliul Local”, a încheiat Ioan Balan.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava