Concert pascal
MOPAN Suceava

Președintele Pro România Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, a declarat că nu va merge să voteze în turul al doilea al alegerilor prezidențiale, deoarece consideră că nu poate exista o opțiune între Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă. Cătălin Nechifor a susținut astăzi o conferință de presă în care a ținut să mulțumească sucevenilor care l-au votat pe Mircea Diaconu, subliniind că aceștia nu a fost puțini. „Au fost peste 25.000 de suceveni care au ales Mircea Diaconu, susținut de pro România și de ALDE. Vreau să le mulțumesc și colegilor care s-au implicat în această campanie”, a spus Nechifor. El consideră că alegerile prezidențiale s-au terminat deja, deoarece are sentimentul că președintele României a fost ales deja din primul tur, pe Klaus Iohannis. „E cât se poate de evident că pe 24 noiembrie lucrurile sunt imposibil sau aproape imposibil de a fi schimbate. De ce? În primul rând pentru că nu a existat dorința de campanie electorală, de dezbatere publică, de a arăta oamenilor ce se întâmplă în viața lor, care e planul pentru viitor. S-a încercat și s-a reușit să se ascundă orice dorință de campanie, fie prin scandaluri, fie prin subiecte parazitare, fie prin orice altceva decât campanie electorală. Din păcate, lucrul acesta pentru democrație nu a fost bun. Și simt că trăiesc un moment în care democrația are deja un deficit semnificativ, care cred că ne va duce înapoi pe scara unei națiuni libere, care își dorește un viitor democratic”, a spus Nechifor.

El a adăugat că liderul PSD, Viorica Dăncilă a intrat în campania electorală cu obiectivul clar definit și asumat, „trâmbițat de mule ori”, de a intra în turul doi și doar atât. „A reușit să intre în turul doi și atât. Pentru că mă uit la modul în care s-a dezumflat, dacă vreți, orice speranță a celor care votau stânga, având în final un candidat în care nici ei nu cred. Spun asta pentru că am vorbit în aceste zile cu mai mulți aleși locali PSD, nu puțini, și există în rândul lor o stare de nedeterminare, o stare de non combat”, a spus liderul Pro România Suceava.

Nechifor: „Cred că e tardiv să-i spun domnului Ioan Stan că domnul Flutur îi umblă la primari”

Pe de altă parte, Cătălin Nechifor a mai declarat că la în județul Suceava, președintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a început „să umble” la primarii PSD. „Cred că e tardiv să-i spun domnului Ioan Stan (n.r. – liderul PSD Suceava) că domnul Flutur îi umblă la primari. De altfel domnul Stan știe procedeul pentru că a mai făcut și el procedura asta în 2016. Erau aceiași oameni doar că pentru alt obiectiv. Și drept urmare, eu personal dar și foarte mulți dintre cei care mă întreabă cred că nu o să avem o opțiune electorală în turul al doilea. Asta e trist pentru că cei care sunt calificați în finală ar trebui să încerce să mă convingă pe mine, pe ceilalți care sunt nehotărâți, pe ceilalți care nu au fost al vot, pe ceilalți care au votat alți candidați, pentru a-i alege pe ei. Pentru că iată acum avem la nivel național trei milioane de voturi pentru Klaus Iohannis și două milioane pentru doamna Dăncilă și s-ar putea să rămânem cu aceeași. S-ar putea ca în turul doi să fie puțină participare peste, asta în condițiile în care pe data de 10 noiembrie a fost cea mai mică prezență vreodată la vot la alegeri prezidențiale. Cea mai mică prezență în condițiile în care în Diaspora a fost cea mai mare prezență”, a mai spus Cătălin Nechifor.

El a spus că situația actuală în care Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis nu au un dialog direct nu va genera o participare mai mare la vot, motiv pentru care se va ajunge în situația în care președintele va fi ales de un număr foarte mic de români.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava