MOPAN Suceava

Trofeul “Lira de Aur” a fost cîştigat anul acesta de Maria Marica, de la Colegiul de Muzică „Sigismund Toduţă” din Cluj Napoca. Premiul, în valoare de 1000 de aur, a fost acordat de Centrul Cultural Bucovina. Ediţia din acest an a concursului, a 36-a, a avut cea mai mare participare şi cel mai mare număr de finalişti.
160 de concurenţi din ţară şi din străinătate, adică din Republica Moldova şi Ucraina, au susţinut în faţa juriilor repertorii alese cu multă grijă şi pricepere, după cum a remarcat, la festivitatea premiere, directorul Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava, Alexandra Bejinaru.
Competiţia acerbă a făcut ca numărul finaliştilor, 8, să fie cel mai mare înregistrat pînă acum la concurs. Premiul I a fost obţinut de: Jan Sekaci, violoncel, clasa a VII-a, Colegiul de Muzică „Sigismund Toduţă” Cluj Napoca, Diana Voroneţcaia, pian, clasa a IX-a, Liceul Republican de Muzică „S. Rahmaninov”, Chişinău, Maria Urian, pian, clasa a X-a, Colegiul de Muzică „Sigismund Toduţă” Cluj Napoca, Dragoş Vasile Ilie, chitară, clas a a XII-a, Colegiul Naţional de Artă „Octav Băncilă” Iaşi şi Georgiana Mihăilă, flaut, clasa a XII-a, Colegiul Naţional de Arte „Dinu Lipatti” Bucureşti. Premiul Premiul special „Ciprian Porumbescu” i-a fost acordat Tamarei Popov, de la Liceul Republican de Muzică „S. Rahmaninov” Chişinău, secţiunea Pian, iar Premiul Asociației Culturale ”Lira de Aur” i-a fost oferit elevului Iulian Miron, de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, clarinet. Trofeul „Lira de Aur” a fost adjudecat de Maria Marica, elevă în clasa a X-a la Colegiul de Muzică „Sigismund Toduță” Cluj-Napoca, secţiunea Vioară.
Preşedintele de onoare al juriului din acest an, conf. univ. dr. Vlad Dimulescu, de la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, a participat la „Lira de Aur” în calitate de concurent, în 1972, la prima ediţie, şi a câştigat premiul ziarului „Zori noi”.
Concursul Naţional cu participare Internaţională „Lira de Aur” a fost organizat de Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”, Ministerul Educaţiei şi Inspectoratul Şcolar Suceava, cu finanţare din partea Primăriei Suceava, Centrului Cultural Bucovina, Asociaţiei „Lira de aur” şi al Asociaţiei Părinţilor şi Absolvenţilor Colegiului de Artă.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava