Concert pascal
MOPAN Suceava

În sufletele și în inimile celor care fac parte din minunata familie a Așezământului de copii „Sfântul Ierarh Leontie de la Rădăuți”, momentele frumoase petrecute împreună constituie amintiri de mare preț, însă ziua de 1 octombrie 2023 se va imprima mai pregnant, datorită unui eveniment deosebit.

La sărbătoarea hramului bisericii din incinta așezământului, închinată Sfântului Acoperământ al Maicii Domnului, va fi  prezent Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților.

Duminică, 1 octombrie 2023, Înaltpreasfinția Sa va săvârși Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, începând cu ora 8:30. Răspunsurile liturgice vor fi date de Corala „Ciprian Porumbescu” din Suceava.

Credincioșii sunt așteptați cu bucurie pentru a fi alături de copii la hramul bisericii sub streașina căreia aceștia au crescut, dar și pentru a primi binecuvântarea arhierească la sărbătoarea care datează din secolul al IV-lea și care amintește de arătarea Maicii Domnului în biserica din Vlaherne.

Aşezământul de copii „Sfântul Ierarh Leontie” a devenit pentru beneficiari  casă, grădiniţă, şcoală, biserică, în care o mare familie trăieşte cu frică de Dumnezeu şi învaţă să facă voia Lui.

Cei peste 120 de copii ai familiei extinse a centrului care îl are ca ocrotitor pe Sfântul Ierarh Leontie de la Rădăuți se bucură zi de zi de dragostea, bunătatea și jertfa celor care împlinesc rolul binecuvântat de părinți duhovnicești, între care arhim. Iustin Tănase, director al așezământului și consilier eparhial al Sectorului Asistență socială și medicală al Centrului Eparhial Suceava, și stavrofora Ecaterina Lichi, psiholog în cadrul centrului și stareța Mănăstirii „Intrarea Maicii Domnului în Biserică”.

Irina Ursachi

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava