Concert pascal
MOPAN Suceava

Urmare a modificărilor legislative care incriminează ca infracțiune transportul cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 m3, neînsoțite de documentele specifice de transport și prevăd și sancțiunea complementară a confiscării mijloacelor auto, în anul 2021 polițiștii au confiscat 16 ansambluri auto în valoare de cca. 500.000 Euro.

În acest an, urmare a intensificării acțiunilor de verificare și control, doar în parioada ianuarie – iunie au fost confiscate 11 ansambluri auto în valoare de cca. 400.000 Euro.

Prevenirea infracţiunilor la regimul silvic constituie o prioritate pentru poliţiştii suceveni, periodic fiind organizate acţiuni de control în teren, atât în fondul forestier, la societăţile de prelucrare dar şi pe drumurile publice, pe rutele de transport a materialului lemnos.

Săptămânal sunt organizate activități în sistem intergrat cu participarea polițiștilor din cadrul Serviciului Ordine Publică – Biroul Combaterea Delictelor Silvice, a polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice cu participarea polițiștilor rutieri dar și din cadrul subunităților de la nivel județean. La acțiuni sunt cooptați, de asemenea, lucrători de jandarmi dar și specialiștii silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava și Direcției Silvice Suceava.

În ultimele două zile polițiștii au intensificat activitățile de verificare și control și au desfășurat activități de cercetare penală în cauze privind infracțiuni la regimul silvic.

În urma activităților desfășurate, inclusiv a perchezițiilor derulate, a fost identificată o instalație de debitare a materialului lemnos provenit din infracțiuni silvice, au fost confiscați peste 100 metri cubi material lemnos și au fost indisponibilizate 4 ansambluri auto de mare tonaj destinate transportului de material lemnos, în valoare de peste 100.000 Euro.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava