Concert pascal
MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a semnat astăzi Autorizații de construire pentru începerea lucrărilor la investiţii de aducțiune gaze naturale în 13 localități din județul Suceava. Este vorba de Salcea, Liteni, Udești, Fântânele și Verești, componente ale Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) “Lunca Sucevei”, o investiție în valoare de 119 milioane lei (aproximativ 24 milioane de euro), Adâncata și Hânțești din cadrul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Pleșa”, o investiție în valoare de 94 milioane lei (aproximativ 19 milioane de euro). De asemenea, Flutur a semnat Certificatul de urbanism pentru aducțiunea de gaze naturale în orașele Milișăuți și Solca, și în comunele Arbore, Iaslovăț, Volovăț și Burla, investiția fiind în valoare de 121 milioane de lei (peste 24 milioane de euro).

Proiectele sunt finanțate prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. ”Aducțiunea de gaze naturale este extrem de importantă în condițiile în care populaţia se confruntă tot mai des cu lipsa lemnului de foc. Reamintim în acest moment avem aprobate rețele de gaz metan pentru 37 de localități, în valoare totală de peste 200 milioane de euro, urmând a fi aprobate proiecte pentru încă cel puțin 20 de localități. În această toamnă încep procedurile de achiziție publică și sperăm ca din primăvară să avem șantiere în peste 59 de localități, însemnând mai bine de jumătate din localitățile județului Suceava”, a spus Flutur.

Prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, susținut de președintele CJ Suceava în Coaliția de Guvernare se vor realiza rețele de apă, canalizare, drumuri comunale și județene și rețele de gaze naturale. Cea mai mare parte a primăriilor s-au angajat la întâlnirea de săptămâna trecută cu președintele Gheorghe Flutur că în următoarele 2 luni vor finaliza documentația pentru începerea lucrărilor.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava