MOPAN Suceava

Lumina Sfântă de la Mormântul Sfânt din Ierusalim a ajuns sâmbătă seara la Suceava şi va fi împărţită credincioşilor ortodocşi care vor participa la Slujba de Înviere. Aeronava pusă la dispoziţie de Bucovina Fly Club a aterizat pe Aeroportul Intenaţional Ştefan cel Mare Suceava în jurul orei 21:20, la bord aflându-se preoţii suceveni Vasile Baltag şi Gheorghe Saftiuc. Cei doi preoți au adus Lumina Sfântă de la București, acolo unde Patriarhia România a adus-o de la Ierusalim.

Vasile Baltag şi Gheorghe Saftiuc au fost întâmpinaţi de Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Pimen, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur şi primarul Sucevei, cei trei nefăcând nici o declaraţie oficială pe aeroport. Lumina Sfântă a fost împărţită de pe aeroport preoţilor din toate colţurile judeţului Suceava, dar şi celor din Ucraina şi din judeţele Botoşani şi Iaşi.

ÎPS Pimen a făcut o solicitare strictă preoţilor, şi anume să împartă Lumina Sfântă doar în biserică, la Slujba de Inviere.

Coloanele de maşini ale preoţilor au fost însoţite de maşini de poliţie pentru a ajunge în timp util la toţi credincioşii din judeţul Suceava.

De precizat că Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Pimen va sluji în Noaptea de Înviere la Mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou.

Focul Sfânt a coborât astăzi în Sfântul Mormânt din Ierusalim la ora 14:21, Prefericitul Părinte Teofil al III-lea oferind Lumina Sfântă miilor de credincioşi prezenţi la mormântul Domnului.

Potrivit site-ului www.basilica.ro, delegația Patriarhiei Române condusă de PS Timotei Prahoveanul a ajuns pe aeroportul Internațional Henri Coandă, puțin după ora 19.00, cu Lumina Sfântă de la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava