Concert pascal
MOPAN Suceava

Direcția de Sănătate Publică Suceava a transmis că în cursul lunii ianuarie 2024, în județul Suceava s-au înregistrat 8 cazuri de rujeolă. Potrivit directorului DSP Suceava, ec. Daniela Odeh, în municipiul Rădăuți au fost înregistrate trei cazuri, în comuna Dolhești au fost două cazuri, iar în comunele Iacobeni, Marginea și Voitinel s-a înregistrat câte o îmbolnăvire. Din totalul cazurilor confirmate, 6 cazuri s-au înregistrat la copii nevaccinați cu vârsta cuprinsă între 8 luni și 11 ani, iar 1 caz, la un copil cu vârsta de 3 ani, vaccinat doar cu prima doza de vaciin antirujeolic.

Daniela Odeh a precizat că Direcția de Sănătate Publică Județeană Suceava a implementat în județul Suceava  un plan de acțiuni, în vederea limitării extinderii cazurilor de rujeolă, încă din luna decembrie 2023, astfel :

  • comunicarea permanentă cu medicii de familie, personalul medical din unitățile de învățământ și unitățile sanitare cu paturi din județ, rețeaua de asistență medicală comunitară (asistenți medicali comunitari și mediatori sanitari) în vederea supravegherii cazurilor și contacților cazurilor, culegerea datelor, recoltarea de probe biologice, raportarea datelor către forurile superioare, conform legislației sanitare în vigoare și măsurile de prevenire impuse;
  • s-a informat populația cu privire la necesitatea vaccinării în scopul limitării epidemiei de rujeolă și mobilizarea copiilor nevaccinați pentru efectuarea vaccinării, prin materiale informative pe tema vaccinării și a beneficiilor vaccinării care au fost distribuite către populație.

„Reamintim faptul că cea mai eficientă metodă de prevenție este vaccinarea. Vaccinul ROR este indicat pentru vaccinarea simultană rujeolică, urliană şi rubeolică a persoanelor începând de la vârsta de 12 luni, însă, în circumstanţe speciale – cum ar fi epidemiile de rujeolă, vaccinul poate fi administrat la sugari începând de la vârsta de nouă luni. O a doua doză poate fi administrată la cel puţin patru săptămâni după prima doză. Vaccinul ROR reprezintă o soluție sigură, disponibilă și eficientă pentru a proteja viața și sănătatea copiilor. Recomandăm și încurajăm părinţii să solicite medicilor de familie vaccinarea copiilor lor conform calendarului național de vaccinare, pentru a asigura păstrarea stării de sănătate a acestora. Vaccinarea ROR se face prin Programul Național de Vaccinare al Ministerului Sănătății și este gratuită. În următoarea perioadă vom continua activitățile specifice impuse de contextul epidemiologic actual”, a spus directorul DSP Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava