MOPAN Suceava

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a dat asigurări beneficiarilor sistemului centralizat de termoficare că furnizarea apei calde nu va sistată fiind un serviciu de interes public care se supune unor reglementări legale foarte clare. El a dezavuat războiul declaraţiilor între fostul operator al sistemului de transport şi distribuţie al energiei termice, Termica, aflată în faliment şi actualul operator Thermonet război care produce panică în rândul populaţiei şi conduce la creşterea numărului de debranşări de la sistemul centralizat. Thermonet datorează Termica 400.000 de lei pentru energia electrică consumată de pompele care duc apa caldă în oraş, pompe care se află în proprietatea fostului operator ca de altfel şi multe alte active pe care primăria vrea să le cumpere. Aadministratorul judiciar al defunctei Termica, firma ieşeană MGA Insolvency SPRL, a somat Thermonet să achite banii ameninţând că în caz contrar va închide staţia de pompe ceea ce ar lăsa populaţia fără apă caldă.

„Nu cred că opreşte nimeni apa caldă pentru că este un serviciu de interes public. E un război surd al declaraţiilor pe care eu nu îl agreez. Hai să vedem cine are curajul să întrerupă un serviciu de interes public pentru că va răspunde în faţa instanţei. Sumele de care se discută mă amuză la câte milioane de euro sunt în joc ei se cramponează de 100.000 de lei. E un război al orgoliilor între Termica şi Thermonet. Am văzut că şi Termica are datorii la Bioenergy vreo 20 de milioane de lei şi nu vor compensare. Nu vor opri apa caldă dar acest război nu duce la ceva bun ci face panică în populaţie şi dă oamenilor motive să se debranşeze de la reţea”, a declarat Lungu.

Ion Lungu a declarat că Primăria este pregătită să achite celor de la Termica 8,22 de milioane de lei pentru activele necesare în vederea desfăşurării activităţii de transport şi distribuţie a energiei termice şi nu 40,4 milioane de lei cât cer ei arătând că este preţul corect de piaţă stabilit de evaluator.

„Până la urmă primăria are drept de preempţiune la cumpărarea activelor. Eu sper ca creditorii  Termica să fie de acord cu preţul nostru. Noi nu putem fi de acord cu un preţ de cinci ori mai mare pe care-l propun ei de 40,4 milioane de lei. Este supraevaluat. Este clar că dacă primăria nu le cumpără ei nu pot să le valorifice decât la fier vechi”, a spus primarul. Ion Lungu a mai ţinut sublinieze că gigacaloria la populaţie nu se va scumpi cu toate că situaţia producătorului de energie termică, Bioenergy, nu este una roză întrucât au fost modificate regulile în timpul jocului vizavis de certificatele verzi şi de biomasă.

Lungu dă asigurări că populaţia Sucevei va beneficia în continuare de apă caldă în ciuda războiului Termica-Thermonet, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava