Concert pascal
MOPAN Suceava

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a participat la Adunarea Generală a  Asociației Municipiilor din România, întâlnire în cadrul căreia s-au discutat mai multe probleme de pe agenda de lucru a primarilor. La ședință au participat ca invitați premierul Florin Cîțu, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Attila Cseke și ministrul investițiilor și proiectelor europene, Cristian Ghinea. Ion Lungu a precizat că în cadrul ședinței s-au discutat probleme legate de situația pregătirii exercițiului financiar european 2021-2027, referitor la Programul Național de Redresare și Reziliență, și la Programele structurale în mod special descentralizarea Programului Operațional Regional, crearea de Autorități de management la nivelul fiecărei Agenții de Dezvoltare Regională, fiind considerat un pas important spre realizarea regionalizării.

În aceeași întâlnire s-a discutat și despre descentralizare, modalitățile de organizare teritorială, legea Zonelor metropolitane; Zone Urbane Funcționale, Unificarea administrativă Voluntară a Autorităților Locale.

„Pentru ultimul aspect s-a aprobat  o rezoluție la nivelul AMR, pe o intenție de unificare voluntară propusă de municipiul Buzău cu comuna Țintești, ca model de organizare teritorială.

AMR va trimite la Ministerul Administrației și Internelor proiecte de lege privind unificarea administrativă și totodată propuneri de modificare a Codului administrativ”, a declarat primarul Sucevei. Ion Lungu a precizat că în calitate de reprezentant al AMR, în Comisia de împrumuturi de la Ministerul Finanțelor, a solicitat suplimentarea plafonului de împrumuturi rambursabile al autorităților locale pentru anul 2021, la rectificarea din luna august, de asemenea și aprobarea de împrumuturi autorităților locale din Trezoreria Statului, în acest sens fiind inițiat un proiect de OUG.

„Am ridicat și problema finanțării  de la bugetul de stat a cheltuielilor de transport pentru elevi, cum este stipulat in legea 226/2020, care trebuie corectată la viitoarea rectificare.

O problemă pe care am adus-o în atenția primului ministru este cea legată de emiterea de certificate verzi la operatorul de termoficare Bioenergy, care este blocată la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor”, a mai spus Ion Lungu, care consideră că întâlnirea de la București a fost una foarte constructivă, iar premierul Florin Cîțu a promis sprijin la problemele ridicate de primari.

Lungu i-a adus în atenție premierului Cîțu problemele legate de emiterea certificatelor verzi pentru Bioenergy Suceava și finanțarea transportului elevilor, 1.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (2 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava