Concert pascal
MOPAN Suceava

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu și viceprimarul Lucian Harșovschi, s-au aflat astăzi în Cartierul Tinereții de pe Dealul Mănăstirii din Burdujeni acolo unde  se realizează lucrări de modernizare a iluminatului public printr-un proiect finanțat de Administrația Fondului de Mediu.

Harșovschi: ”Continuăm aceste investiții prietenoase cu mediul înconjurător dar și cu buzunarele noastre”

”Dacă în trecut pe fonduri elvețiene s-au schimbat 4.300 de lămpi și ulterior prin economia făcută peste 9.200 de corpuri de iluminat în școli  acum prin Administrația Fondului de Mediu suntem din nou la treabă și schimbăm 1.274 de corpuri cu led. În zona Aleea Dumbrăvii cu străzile aferente deja s-a lucrat  iar acum suntem în cartierul Tinereții și dacă merge în acest ritm în luna mai vom schimba inclusiv lămpile de pe artera principală de la intrarea dinspre  Botoșani până la ieșirea spre Fălticeni cu corpuri de iluminat tip led. Mai avem o etapă a două care este aprobată de AFM iar acum suntem în licitație pentru alte 200  de corpuri de iluminat. În total 50 de străzi din municipiul Suceava vor avea aceste corpuri de iluminat tip led. Conform calculelor făcute de specialiști se va face o economie la energia elecrică de de 50%. Acest lucru arată clar că  Suceava este un oraș verde și continuăm aceste investiții prietenoase cu mediul înconjurător dar și cu buzunarele noastre”, a declarat Harșovschi.

Lungu: ”Suntem singurul oraș din România care are în proprietate iluminatul public”

La rândul său primarul Ion Lungu a ținut să precizeze că municipiul Suceava a fost premiat la Gala Smart City la capitolul ”Smart energy” fiind menționat exact proiectul de reabilitare a iluminatului public. ”Noi practic cu aceste proiecte acoperim întreg orașul cu lămpi tip led. Pot să spun că la axul principal am făcut prima modernizare în 2012 când încă nu se punea problema iluminatului tip led  și de aceea schimbăm corpurile acum la axul principal.  Suntem singurul oraș din România care are în proprietate iluminatul public și a fost un lucru extraordinar  că am reușit să cumpărăm ilminatul public de la E.On. la acest capitol suntem dați ca exemplu de bune practici”, a spus Ion  Lungu.

â

Lungu și Harșovschi au mers pe teren să vadă cum se modernizează iluminatul public în Cartierul Tinereții (foto), 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava