Concert pascal
MOPAN Suceava

Singura fiică a Regelui Carol I şi a Reginei Elisabeta a avut parte de un sfârșit prematur. Maria, Principesă de Hohenzollern, s-a stins din viață la vârsta de doar 4 ani, pe 9 aprilie 1874, la Castelul Peleş. Din nefericire, o boală banală a ucis-o, notează click.ro.

Micuța Maria, alintată Itty (de la englezescul little), s-a născut la 8 septembrie 1870, în Bucureşti, la Palatul Cotroceni. A fost botezată în rit ortodox, de Mitropolitul Calinic Miclescu. În 1872, mama ei, Regina Elisabeta, îi scria Regelui Carol I: „Acest copil fermecător este toată bucuria mea“, conform adevărul.ro.

Tot ea îi scria mamei sale: „Când (Principesa Maria, n.r.) sărută pe cineva, spune imediat: «Vreau ca toată lumea să fie fericită» (…) De îndată ce apelezi la sufletul ei bun, orice mâhnire dispare. Este un copil atât de înţelept şi răbdător!“.

Pe 5 aprilie 1874, prințesa s-a îmbolnăvit de scarlatină, în timpul unei epidemii devastatoare care lovise Capitala la acel moment. Fetița a fost transportată imediat la Castelul Peleș. Deși  a fost tratată cu multă grijă de un medic numit Theodori, în ziua de 9 aprilie 1874, viața micuţei principese avea să fie curmată prematur, potrivit sursei citate.

Sursa foto: Facebook

Citește mai multe pe: https://click.ro/actualitate/fapt-divers/destinul-tragic-al-unicului-copil-al-regelui-carol-2353443.html

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Vedete
Etichete

Click!
Ziarul Click!
Îţi aduce cele mai tari exclusivităţi, vedete, actualitate, divertisment, sport

SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava