Concert pascal
MOPAN Suceava

În județul Suceava pe teritoriul actualei comune Dorna-Arini, în vatra satului Gheorghițeni, se află o mănăstire care deține Spa și bază de tratament medical recuperator. Este vorba de Mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului. Începută din anul 2000, ridicarea mănăstirii s-a făcut la inițiativa și sub patronajul actualului Arhiepiscop al Tomisului Teodosie, pe un teren care a aparținut părinților acestuia Elizabeta și Procopie Petrescu. Formarea obștii monarhale a început în anul 1999. Clopotnița a fost ridicată în perioada 2002-2004. Resursele financiare au provenit din contribuții ale localnicilor și enoriașilor din Arhiepiscopia Tomisului, precum și ale unor companii din Suceava și Constanța.

Sfințirea s-a făcut pe 20 octombrie 2004 de către Bartolomeu I, Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului și de către Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Hramurile așezământului au fost alese ca fiind acelea al Acoperământului Maicii Domnului, al Sfântului Mare Mucenic Procopie și al Sfintei Cuvioase Elisabeta.

Ulterior, așezământului i s-au alăturat un hotel cu cinci etaje finalizat în 2005 cu un pavilion administrativ aferent și spații de producție, precum și terenuri de până la 20 de hectare, finanțate de un credit de 500.000 euro garantat de Arhiepiscopia Tomisului.

În martie 2011 s-a inaugurat în incinta mănăstirii Baza de tratament medical recuperator ”Procopie și Elisabeta”.

Sursa text: www.wikipedia.org

Mănăstirea cu Spa și bază de tratament medical recuperator din județul Suceava (FOTO), 5.3 out of 10 based on 43 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.3/10 (43 votes cast)
Turism
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava