MOPAN Suceava

Doi viitori medici romi, bursieri ai Roma Health Scholarship Program, Gabriela Chirea și Sorin Lăcătuș, prezintă primele tutoriale video în limba romani (subtitrate în limba română) de acordare a primului ajutor. Aceștia explică manevre importante pe care oricine le poate face pentru a salva viața unui membru al familiei sau viața unei persoane necunoscute.

Cum trebuie să acționezi atunci când vrei să salvezi o victimă electrocutată? Ce poți face pentru a salva viața unei persoane în stare de inconștiență, a unei victime rănite sau a unei persoane care prezintă fracturi ale oaselor?  Gabriela și Sorin explică tot ce trebuie să știi ca să poți acționa rapid, responsabil și eficient.

Cele patru tutoriale video de prim ajutor pot fi urmărite, accesând următoarele link-uri:

PRIMUL AJUTOR – RĂNI CU PIERDERI DE SÂNGE (Romani)

PRIMUL AJUTOR – FRACTURI (Romani)

PRIMUL AJUTOR – ELECTROCUTARE (Romani)

PRIMUL AJUTOR – RESUSCITARE CARDIO-PULMONARĂ (Romani)

Gabriela Chirea este studentă în anul al V-lea la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, iar Sorin Lăcătuș este student în anul al VI-lea la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași. Deși studiază în universități diferite, cei doi au în comun rezultatele academice excelente datorită cărora sunt bursieri ai Roma Health Scholarship Program.

Roma Health Scholarship Program susține dezvoltarea academică în domeniul medicinei a tinerilor romi. Din 2008 până în prezent, peste 600 de studenți și elevi romi au primit burse academice în cadrul programului. Aceștia au fost îndrumați de mentori, au participat la tabere de advocacy, acțiuni de voluntariat și congrese medicale. Bursierii programului sunt încurajați să își asume activ etnia romă. Programul este dezvoltat în România de Roma Education Fund, ActiveWatch, Asociația Medicilor Rezidenți și Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate – Sastipen cu sprijinul Open Society Foundations.

Tutorialele video de prim ajutor sunt acțiuni de responsabilizare publică ale bursierilor Roma Health Scholarship Program în cadrul campaniei “Sunt doctor rom”.Campania este realizată de ActiveWatch cu sprijinul Open Society Foundations.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
PNL - Gheorghe Flutur
PSD - Gheorghe Soldan
Dreapta Unita - Marian Andronache
Dreapta Unita - Cristian Ilie Timoficiuc
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava