Concert pascal
MOPAN Suceava
Galerie foto76 poze în acest set

Autoritățile sucevene vor ca mărul de Fălticeni să devină brand național  și să poată fi cumpărat din toate hypermarketurile din țară. Dorința a fost exprimată atât de prefectul Florin Sinescu cât și de primarul de Fălticeni, Cătălin Coman, la deschiderea celei de-a X-a ediție a Târgului Mărului, manifestare care se desfășoară în acest week-end în Piața Nada Florilor din Fălticeni. Prefectul a arătat că livezile de măr în zona Fălticeni ocupă peste 300 de hectare și că proprietarii ar trebui să se asocieze pentru a-și putea valorifica cât mai bine marfa. ” Important este că acești privați să se asocieze să găsească o formă în care acest produs să poată fi oferit pe piață în cantități mai mari astfel încât hypermarketurile să fie interesate să preia mărul din această zonă care să ajungă pe masa oricărui român. Este o zonă propice, este un teren care se pretează pentru pomicultură. Mărul este un brand local care trebui promovat ca de altfel toate produsele noastre tradiționale”, a declarat Sinescu.

Coman: ”Ni s-a reproșat de ce nu facem ceva pentru ca acest măr de Fălticeni să fie cumpărat de la hipermarketurile din țară”

Primarul Cătălin Coman a mărturisit că a primit reproșuri de la mai mulți prieteni din țară vizavi de faptul că mărul de Fălticeni nu se găsește la vânzare în hypermarketuri. El speră însă că acest lucru va fi remediat în viitorul apropriat. ”Spunea prefectul că datoria noastră este să creăm acest brand mărul de Fălticeni pe care să-l găsim pe mesele cât mai multor români și are perfectă dreptate. Am ajuns ocazional în București și Constanța și ni s-a reproșat de fiecare dată de ce nu facem ceva pentru ca acest măr de Fălticeni să fie cumpărat de la hipermarketurile din țară. Acum jumătate de oră o familie din Constanța aflată în trecere prin Fălticeni a cumpărat 200 de kilograme de mere și a spus că este extraordinar ce se întâmplă aici promițând că-și va face un obicei de a veni aici al Târg să-și facă aprovizionarea de toamnă”, a spus Coman. La ediția din acest an a Târgului Mărului de la Fălticeni expun peste 40 de producători particulari din zonă dar și Stațiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Pomicultură. Standurile expozanților au fost vizitate de oficialitățile locale și județene. Printre vizitatori s-au aflat deputații USL Ioan Stan, Eugen Uricec și Alexandru Băișanu precum și senatorul Ovidiu Donțu. Băișanu și Donțu au cumpărat câteva kilograme de mere pentru acasă.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava