Lume lume hai la targ
MOPAN Suceava

Guvernul a aprobat două acte normative în scopul organizării, la București, în perioada 19-21 mai 2015, a celei de-a 43-a Conferințe Regionale Europene INTERPOL.

Printr-un proiect de lege aprobat de Executiv, se ratifică Acordul între Guvernul României și Organizația Internațională de Poliție Criminală (OIPC) – INTERPOL privind privilegiile și imunitățile participanților la acest eveniment. Actul normativ a fost aprobat având în vedere faptul că, pe lângă responsabilitățile organizatorice, România, ca stat gazdă, trebuie să se sigure că reprezentanții țărilor invitate și observatorii vor obține, fără dificultate, viza de intrarea pe teritoriul României și vor beneficia de exceptarea de la taxele vamale a echipamentelor tehnice și științifice furnizate de organizație pentru desfășurarea conferinței. Guvernul solicită Parlamentului dezbaterea acestui proiect de lege în procedură de urgență.
De asemenea, Guvernul a aprobat o hotărâre potrivit căreia Conferința Regională Europenă INTERPOL va fi organizată la București de către Ministerul Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General al Poliției Române.

Conferința Regională Europeană INTERPOL este un eveniment marcant la nivel regional, la care vor participa peste 150 de delegați din 50 de țări, precum și reprezentanți ai unor organizații internaționale invitați de Secretariatul General al OIPC INTERPOL.

Agenda Conferinței Regionale Europene INTERPOL conține teme de actualitate ale organizației, cu accent pe cooperarea polițenească operativă, instrumentele puse la dispoziția statelor membre pentru combaterea și prevenirea criminalității transfrontaliere.

România este membru fondator al O.I.P.C – Interpol (1923) și primul stat din zonă care a readerat la organizație după cel de-al doilea război mondial (1973). În prezent, România este unul din principalii contributori și utilizatori ai bazelor de date INTERPOL, fiind pe locul 3 în Uniunea Europeană și locul 7 în regiunea europeană ca cel mai mare participant la instrumentele de cooperare polițenească la nivel global.

Costurile organizării conferinței sunt estimate la 300.000 euro și vor fi suportate din bugetul pe anul 2015 al Ministerului Afacerilor Interne.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava