Poetul și dramaturgul rădăuțean Matei Vișniec a primit premiul UNITER pentru cel mai jucat dramaturg român contemporan. Premiul i-a fost înmânat de președintele UNITER, Ion Caramitru, la finalul spectacolului ”Dor de Emiescu” care a avut loc sâmbătă după amiază pe scena Teatrului Municipal ”Matei Vișniec” din Suceava în cadrul celei de-a patra ediție a Zilelor Matei Vișniec. Momentul s-a consumat în prezența managerului Teatrului ”Matei Vișniec”, Carmen Veronica Steiciuc și a primarului Ion Lungu. Acesta i-a oferit actorului Ion Caramitru ”Diploma de Excelență” mulțumindu-i pentru întreaga activitate desfășurată în slujba teatrului. ”Am avut parte de momente speciale, astăzi, pe scena Teatrului Matei Vișniec Suceava. În cadrul Zilelor Matei Vișniec, după spectacolul extraordinar „Dor de Eminescu”, prezentat de maestrul Ion Caramitru, acesta i-a înmânat premiul UNITER maestrului Matei Vișniec.

Primăria Municipiului Suceava a înmânat maestrului Ion Caramitru o „Diplomă de Excelență” pentru promovarea și dezvoltarea culturii românești. În calitate de director al Teatrului Național, maestrul Ion Caramitru ne-a promis că va colabora cu nou înființatul teatru de la Suceava”, a declarat Ion Lungu.

Recitalul Dor de Eminescu, un spectacol conceput și susţinut de actorul Ion Caramitru și clarinetistul Aurelian-Octav Popa, este o călătorie prin manuscrisele de poezie, proză şi filosofie ale lui Mihai Eminescu și reprezintă un insolit dialog între cuvântul rostit si muzica, ambele armonios impletite în diferite forme si culori. Realizat în coproducție cu UNITER, spectacolul a intrat în repertoriul permanent al Teatrului Naţional „I.L.Caragiale“ în 2012, fiind prezentat cu succes și pe diverse scene din Europa, Statele Unite și Canada.

Matei Vișniec-premiul UNITER de la Ion Caramitru. Ion Caramitru - "Diplomă de Excelență" de la Ion Lungu, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava