Concert pascal
MOPAN Suceava

Matematicienii, etnologii, psihologii și sociologii sunt chemați de prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, să combată informațiile false despre vaccinul anti-Covid și campaniile de denigrare a cadrelor medicale.

Alexandru Moldovan a susținut o conferință de presă în care a spus că „observăm cu tristețe că în ultima perioadă există tot mai multe situații apărute în diferite medii  de decridilizare atât a actului medical, a procedurilor medicale, a cadrelor medicale, prin prezentarea de informații false despre vaccin, despre virus sau despre medicamentele folosite pentru tratarea bolii”.

Moldovan consideră acest lucru ca inacceptabil și în același timp extrordonar de periculos pentru sănătatea publică, având în vedere că se urmărește decredibilizarea personalului medical. „În aceste condiții consider că este nevoie de o nouă abordare, pe care eu o numesc pluridisciplinară.  Astfel, alături de personalul cu experiență din domeniul medical sanitar și mă refer aici la medici specialiști, la experții epidemiologi, să vină alături de noi specialiști în sociologie, pshihologie, statisticieni, matematicieni și etmologi, pentru a pune în centrul atenției, ținând cont de obieciurile și de particularitățile județului nostru, dar și de credința concetățenilor noștri, dacă vreți, mesajul pe care noi vrem să îl promovăm: Vaccinul salvează vieți!”, a declarat prefectul județului Suceava. El a spus că vrea ca împreună cu aceștia să organizeze workshopuri cu asociațiile profesionale în care să fie explicate pe înțelesul tuturor care sunt toate beneficiile vaccinării.

„Vrem să explicăm efectele problematice, sechelele pe care le poate aduce boala, precum și să prezentăm în mod real situația din unitățile sanitare, precum și chinurile prin care trec unii cetățeni, persoane pe care uneori le și cunoaștem și care datorită fobiilor dezvoltate de vehicularea în mod nereal a unor informații ajung să apeleze în ultimul moment la medici și la spitale”, a mai spus Moldovan.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava