Concert pascal
MOPAN Suceava

Sala LPS a găzduit ieri un meci caritabil dintre două echipe ale fostelor glorii ale handbalului masculin sucevean. Cei prezenţi în tribune, în majoritate elevi, au avut ocazia să-i revadă pe teren pe actualii antrenori ai echipelor de juniori de la LPS Suceava, foşti jucători de la Ambro Suceava, precum şi reprezentanţi ai clubului Universitatea Suceava.
Partida caritabilă a fost dedicată lui Dragu Cosmin, un băieţel de 14 ani din localitatea Cristeşti, judeţul Botoşani, care suferă de distrofie musculară progresivă de tip Duchen, specialiştii dându-i un prognostic dur: că nu va prinde 25 de ani. Singura şansă ar fi un transplant de celule stem în China, dar pentru asta familia are nevoie de 30 de mii de euro.

Atmosfera în sala LPS a fost una de mare competiţie, elevii putând, de această dată liniştiţi, să comenteze execuţiile profesorilor lor. De o parte a terenului s-au aflat Dorel Ţugurlan, Iulian Dugan, Bogdan Macovei, Vasile Moşuc, Ştefan Poenaru, Florin Leuciuc, Marius Balacon, Petru Brânduşe, Dumitru şi Răzvan Bernicu, de cealaltă parte fiind Petruneac, Zarujan, Chirilă, Lucian Gagiu, Codriţă Hostiuc, Doru Alexa, Eugen Rădăşanu, Sorin Tcaciuc, Nicu Târnovanu, Aurel Rusu, Marius Florea şi Ciprian Rusu. În pofida diferenţelor de vârstă şi de gabarit, destul de consistente, profesorii au dovedit că ştiu jocul şi pot să predea lecţii şi la tablă, dar şi pe teren. Nu au lipsit combinaţiile de efect, paradele spectaculoase ale portarilor şi goluri din cele mai spectaculoase. Se poate spune că tinerii suceveni au avut încă o dată ocazia să asiste la un festival handbalistic între fostele glorii actualmente profesori şi foşti jucători care au pus umărul la promovarea echipei Sucevei în ligile superioare. De remarcat faptul că toţi handbaliştii din echipa oraşului au fost elevii profesorului Dumitru Bernicu. De menţionat deasemenea faptul că antrenor al formaţiei jucătorilor a fost Gelu Bîrhoată, fost delegat al echipei Ambro Suceava, unul dintre susţinătorii handbalului sucevean. Nu în ultimul rând a putut fi remarcată în tribune prezenţa handbaliştilor de la CS Universitatea Suceava, dar şi a primului antrenor de handbal în 11 şi apoi în şapte din Suceava, profesorul Pop Şerban. Deschiderea oficială a meciului caritabil a fost făcută de directorul LPS Suceava, Ion Radu, crainic oficial şi nepărtinitor fiind profesorul Ilie Pîţu. Scorul final nu a contat, ci faptul că unii dintre cei mai iubiţi antrenori şi jucători de handbal ai Sucevei au făcut un efort pentru tânărul Cosmin Dragu pentru ca acesta să poată să urmărească pe viu cât mai mulţi ani sportul sucevean.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava