MOPAN Suceava

Echipa de minihandbal a Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava a reuşit o performanţă remarcabilă, câştigarea medaliei de argint la Campionatul Naţional. Această performanţă a echipei pregătite de profesorul Vasile Boca este una notabilă deoarece echipa universitară este abia în al doilea an de când participă în competiţiile oficiale ale FRH.
Turneul final al naţionalelor de minihandbal s-a desfăşurat la Mediaş, unde au fost prezente cele mai bune 16 echipe din ţară, împărţite în patru grupe, în funcţie de rezultatele obţinute la turneele semifinale. CSU Suceava a fost cap de serie într-o grupă din care au mai făcut parte echipele Şcolii Gimnaziale „Nicolae Cristescu” Topoloveni, formaţie ce este vicecampioana de anul trecut, Şcoala Gimnazială Nr. 7 din Timişoara şi CS Sieni, din judeţul Maramureş.
Micii handbalişti pregătiţi de Vasile Boca au început în forţă turneul şi s-au impus clar în disputa cu CS Sieni cu scorul de 22–3. Al doilea meci a fost cel mai dificil din grupă pentru suceveni, disputa cu vicecampioana din Topoloveni încheindu-se nedecis după 30 de minute de joc, scor 17–17. CSU a reuşit să obţină o nouă victorie în grupă, 21–10 cu echipa din Timişoara şi a câştigat grupa la golaveraj, calificându-se în grupele principale. În primul meci pentru locurile 1-8, universitarii au pierdut în faţa campioanei en-titre, Happy Kids Medgidia, cu scorul de 19–13, formaţie pe care a învins-o în finala turneului semifinal. În celălalt meci, Topoloveni a învins CSŞ Sighişoara cu 16–15. În partida decisivă, CSU Suceava – CSŞ Sighişoara scorul a fost 23-3.
Meciul pentru intrarea în finală contra celor de la CSM Ploieşti avea să fie şi cel mai spectaculos al turneului, adversară fiind medaliata cu bronz în sezonul trecut. Sucevenii au condus până pe final la unul sau două goluri într-un meci în care miza a dus la o luptă extraordinară în teren. Ploieştenii au egalat la 16 în ultimele secunde şi astfel au urmat două reprize de prelungiri, de câte 3 minute. La final, CSU Suceava s-a impus cu 19–18 şi urma să întâlnească pentru a treia oară în acest sezon campioana de anul trecut, Happy Kids Medgidia. Oboseala acumulată mai ales în semifinale şi-a spus cuvântul în finală, îndeosebi în debutul meciului, când echipa din Medgidia s-a desprins decisiv, scor final 17 – 10.
La festivitatea de premiere, suceveanul Daniel Stanciuc, ce joacă pe postul de inter stânga, a fost declarat golgheterul competiţiei, după ce a marcat peste 60 de goluri în 7 meciuri.
CS Universitar din Suceava a participat la turneul final cu un lot de 13 jucători din care au făcut parte sportivii Alexandru Bălaşa, Iustinian Galan, Codrin Dascălu, Teodor Ilucă, Alexandru Reuţ, Răzvan Cutaş, Codrin Radu, Sebastian Spatariu, Ştefan Neagu, Daniel Stanciu, Emilian Huţuleac, Cătălin Zariţchi şi Rareş Florescu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava