Concert pascal
MOPAN Suceava

Marți, 1 noiembrie a.c., a avut loc, la Câmpulung Moldovenesc, festivitatea de deschidere a Olimpiadei Internaționale de Astronomie și Științele Spațiului pentru Juniori, 2022. Vă transmitem mesajele adresate participanților de către reprezentanții Ministerului Educației.

Cuvântul domnului Florian-Ionel Lixandru,Secretar de Stat în Ministerul Educației

Suntem onorați că România găzduiește aici, în Câmpulung Moldovenesc, județul Suceava, tineri profesioniști cu un înalt nivel de pregătire care participă, în 2022, la prima ediție a Olimpiadei Internaționale de Astronomie și Științele Spațiului  pentru Juniori. În acest context, consider că organizarea primei ediții a olimpiadei este încă o dovadă a angajamentului puternic pe care Ministerul Educației din România și l-a asumat, ca parte a strategiei noastre pentru o educație de calitate.

Organizarea și participarea la o astfel de competiție de înalt nivel este o modalitate excelentă de a dobândi cunoștințe, de a învăța unii de la alții și, de ce nu, de a găsi răspunsuri la provocările care apar constant în jurul nostru.

Cel mai important lucru la Jocurile Olimpice nu este să câștigi, ci să participi; esențialul în viață nu este să cucerești, ci să lupți bine!

Succes tuturor!

 

Cuvântul doamnei Elisabeta Ana Naghi, inspector școlar general pentru disciplinele matematică și astronomie în cadrul Ministerului Educației

Faptul că ne-am reunit astăzi la prima ediţie a Olimpiadei Internaționale de Astronomie și Științele Spațiului pentru Juniori, 2022, (OIASSJ 2022), este un start care pune studiul spațiului pe un loc binemeritat al cunoașterii la care voi, elevii, trebuie să aveți acces și mai ales să ajungeți să contribuiți la dezvoltarea  științelor spațiale.

A înțelege Universul este o nebunie frumoasă, așa cum afirma și Albert Einstein: „Ceea ce este de neînțeles la univers, este la urma urmei faptul că putem înțelege.”.

Privesc cu încredere spre viitor, văzându-vă pe voi, cei de față.În voi stă puterea de a ne apropia de stele, fără a ne îndepărta de divinitate.

Mulțumesc organizatorilor, în special domnului prof. dr. Petru Crăciun, inspector școlar general adjunct la Inspectoratul Școlar Județean Suceava, pentru inițiativă și pentru faptul că au făcut posibilă ca această primă ediție a Olimpiadei Internaționale de Astronomie și Științele Spațiului pentru Juniori, 2022  să aibă loc în România,județul  Suceava, în minunatul oraș Câmpulung Moldovenesc, așa cum și prima ediție a Olimpiadei Internaționale de Matematică a avut loc tot în România, în anul 1959.

Declar deschisă  Olimpiada Internațională de Astronomie și Științele Spațiului pentru Juniori, 2022!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava