Concert pascal
MOPAN Suceava

Astăzi este ziua dedicată Imnului Național al României, expresie a conștiinței naționale care se afirma în zilele revoluției pașoptiste, căreia România de astăzi îi datorează un pas major pe drumul spre independență, unitate și garantare a libertăților cetățenești.

În cele mai înălțătoare momente ale devenirii națiunii române, de la Războiul de Independență până la Revoluția din 1989, ”Deșteaptă-te române” a fost intonat spontan și a răsunat din mii de piepturi, întărind coeziunea poporului român în aspirațiile sale legate de identitate și libertate.

Supranumit de Nicolae Bălcescu „Marseilleza românilor”, grație puternicului mesaj național și social, cântecul revoluționar pașoptist a devenit imnul național al României după 1989, când țara noastră își recâștiga libertatea sub imperiul aceleiași emoții care i-a mânat în luptă pe predecesorii noștri patrioți.

Astăzi, intonarea Imnului Național al României în cadrul ceremoniilor și evenimentelor oficiale arată tuturor că națiunea română este una puternică, liberă și demnă.

Îi salut și îi felicit, cu acest prilej, pe toți cei care cinstesc Ziua Imnului Național al României. Respectul pentru trecutul eroic este o dimensiune fundamentală a atitudinii românești în fața istoriei, care trebuie încurajată și cultivată, astfel încât conștiința națională să rămână vie în sufletul tuturor celor care simt și trăiesc românește. Să întărim dragostea generațiilor viitoare pentru simblourile naționale ale României!

La mulţi ani!

Viorica Dăncilă

Prim-Ministru al României

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava