În cadrul Code Week, elevii de la Colegiul Tehnic C.F. “Unirea” au participat la activităţi  practice de codare. Ei au folosit platforme cu ajutorul cărora au învățat concepte de programare într-un mod intuitiv şi creativ.  Soft-urile folosite le-au permis să-şi pună în aplicare ideile digitale în proiecte şi jocuri. Elevii s-au familiarizat cu concepte de programare usoară. Cei care ştiau elementele de bază în programare au utilizat linii de cod, iar cei care au preferat o învăţare distractivă, au programat cu blocuri de cod.

”În Săptămâna Europeană a Programării, elevii Colegiului « Unirea » au participat la activităţi de codare cu Minecraft, Micro:bit şi MakeCode. Prin intermediul platformei Micro:bit, elevii au realizat proiecte pe care le-au rulat pe plăcuţa de Micro:bit. Ei au învățat cum funcționează cele două butoane programabile şi cele 25 de leduri, cum să facă proiecte cu luminiţe intermitente și cum să folosească ledurile.” a declarat doamna Coşniţă Emilia, profesor de informatică, îndrumător și coordonator al elevilor în cadrul acestor activități practice de codare.

Code Week se desfăşoară în perioada 5-20 octombrie şi se adresează tuturor celor ce promovează importanța competențelor digitale în contextul societății moderne.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava