Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul PNL de Suceava, Dumitru Mihalescul, a atras atenția că toate investițiile aprobate de Guvern pentru județul Suceava prin Masterplanul de turism sunt încă la stadiul de „dorință”. Dumitru Mihalescul i-a transmis ministrului turismului, Bogdan Gheorghe Trifin, că prin Hotărârea Guvernului nr. 558 din 4 august 2017 a fost aprobat Programul pentru dezvoltarea investițiilor în turismul din România, MasterPlanul investițiilor din turism, pentru prioritizarea și finanțarea unor lucrări care să stimuleze serviciile turistice din România. Mihalescul a spus că în acest masterplan au fost incluse nouă obiective de investiții pentru județul Suceava, respectiv amenajarea unui parc de tip „Adventure”, comuna Sucevița; Amenajarea unei pârtii de schi, comuna Sucevița; Construirea unui patinoar, comuna Sucevița; Realizare Aqua Park, orașul Gura Humorului; Realizare pârtie de schi artificială – schi pe timp de vară, sanie-tobogan și tubing, orașul Gura Humorului; Domeniu schiabil în Munții Călimani, comuna Șaru Dornei; Dezvoltarea domeniului schiabil, municipiul Vatra Dornei; Creșterea atractivității stațiunii turistice Vatra Dornei prin optimizarea și creșterea rețelei de producere a zăpezii artificiale, municipiul Vatra Dornei și Creșterea calității serviciilor turistice în Bazinul Dornelor prin amenajarea posturilor de salvamont, municipiul Vatra Dornei.
„Din păcate, au trecut mai bine de 8 luni de la aprobarea acestui document, iar punerea în practică a obiectivelor asumate este încă la stadiul de dorință”, a spus deputatul PNL de Suceava.
Dumitru Mihalescul a precizat că în condițiile în care cea mai mare parte a investițiilor din zonele montane nu se poate realiza decât în perioada aprilie – septembrie, iar anul 2018 se apropie de această perioadă favorabilă realizării lucrărilor de investiții, vrea să afle de la ministrul turismului care sunt alocările bugetare pentru acest an pentru fiecare proiect în parte. „Din cauza faptului că filele bugetare ale ministerelor nu prevăd defalcări ale creditelor bugetare pentru fiecare obiectiv de investiții în parte, vă rog să îmi transmiteți alocările bugetare prevăzute în acest an pentru fiecare dintre cele nouă obiective de investiții cuprinse în MasterPlanul investițiilor din turism pentru județul Suceava. De asemenea, vă rog să-mi prezentați și o situație detaliată cu privire la obiectivele pe care și le-a asumat Ministerul Turismului cu privire la termenele de execuție a lucrărilor, respectiv data demarării lucrărilor, prețurile estimative, data de finalizare a lucrărilor, termenele de garanție pentru calitatea lucrărilor, etc.”, i-a solicitat Dumitru Mihalescul ministrului turismului.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava