Concert pascal
MOPAN Suceava

Consiliul Județean Suceava va încheia un protocol cu Ministerul Apărării Naționale, pentru punerea la dispoziție, cu titlu gratuit, a ortofotoplanurilor în format digital, pentru întreg teritoriul administrativ al județului Suceava. Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat în ședința de azi a deliberativului că instituția pe care o conduce are nevoie de aceste materiale, „pentru noi fiind documente de bază”, însă pentru obținerea lor este nevoie de un protocol cu Ministerul Apărării Naționale. Proiectul de hotărâre pentru aprobarea acestui protocol a fost votat cu unanimitate de voturi de consilierii județeni. În baza acestui protocol, Ministerul Apărării Naționale va pune la dispoziție ortofotoplanurilor în format digital, realizate începând din anul  și până în 2030.

Gheorghe Flutur a arătat că în baza protocolului care va fi încheiat, Consiliul Județean Suceava va putea beneficia de ultimele ortofotoplanuri realizate după zborurile aerofotogrametrice executate în perioada 2018- 2020, în baza prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr.21/2010 care face referire la perioada 2010-2020, cât și cele care se vor realiza în conformitate cu prevederile art.5 alin. (2) și alin. din O.U.G. nr.75/2021 privind executarea serviciilor de aerofotogrammetrie și de realizare a ortofotoplanurilor pe teritoriul României și executarea serviciilor de digitizare și actualizare a Sistemului de Identificare a parcelelor agricole pentru Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale în perioada 2021-2030.

„Pentru activitatea curentă desfășurată în cadrul Direcției Arhitect Șef din cadrul Consiliului Județean Suceava este necesară vizualizarea amplasamentelor pentru lucrările care urmează a se executa în procesul de autorizare, pe ortofotoplanuri cu ani diferiți de editare, pentru a se cunoaște istoricul/evoluția în timp a terenului. De asemenea, dat fiind faptul că în activitatea de amenajare a teritoriului și urbanism, Consiliul Județean asigură, printre altele și constituirea, întreținerea, extinderea și dezvoltarea bazei de date urbane și teritoriale standardizate și compatibile, inclusiv în conformitate cu directiva INSPIRE transpusă prin Ordonanța Guvernului nr.4/2010 privind instituirea Infrastructurii Naționale pentru informații spațiale în România, republicată (R1) cu modificările și completările ulterioare, care să fie utilizate la fundamentarea deciziilor, utilizarea ortofotoplanurilor cu ani diferiți de editare, împreună cu informațiile din bazele de date GIS deținute, va asigura un cadru optimizat în luarea deciziilor”, a explicat șeful administrației județene.

În baza protocolului dintre cele două instituții Consiliul Județean Suceava nu va putea să utilizeze ortofotoplanurile puse la dispoziție în scopul obținerii de avantaje economice sau comerciale, directe sau indirecte, Ministerul Apărării Naționale păstrând toate drepturile de autor asupra acestora.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava