• S.C. Doly-Com Distribuție S.R.L. Botoșani angajează persoane cu competențe profesionale în domeniile electric, electronic și automatizări, cu studii medii sau superioare.
  • Salariul brut acordat este între 5128 lei și 6837 lei, funcție de cunostintele și competențele profesionale în domeniu. Se acordă gratuit transport și o masă la cantina societății. CV-urile se pot trimite pe e-mail la adresa office@dolycom.ro. Relații: la tel. 0231 565970, 0753 090117, 0753090142.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a fost prezent în cursul zilei de joi la Vatra Dornei, acolo unde a vizitat şantierul viitorului Centru de Economie Montană (CE-MONT). Acest centru este o instituţie de cercetare în cadrul căreia vor activa 21 de cercetători. Investiţia se ridică la suma de 7 milioane de euro, este finanţată din fonduri europene, şi ar trebui finalizată la data de 1 octombrie 2015. În cadrul vizitei la Vatra Dornei, ministrul agriculturii Daniel Constantin a ţinut să precizeze faptul că iniţiatorul proiectului CE-MONT, dr. Radu Rey a fost numit consilier al său, ca recunoaştere pentru meritele pe care acesta le are în munca pentru zona de munte. În cadrul vizitei de la Vatra Dornei, ministrul agriculturii a fost însoţit de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, precum şi de senatorul PSD Neculai Bereanu.

În cadrul vizitei, Daniel Constantin a fost prezenţi şi la Centrul de Formare şi Inovaţii pentru Dezvoltare în Carpaţi CEFIDEC şi Federaţia Agricultorilor din Zona de Munte ”Dorna”. El le-a transmis agricultorilor că Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale şi Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale au publicat pe site-urile de internet proprii varianta consultativă a Ghidului Solicitantului pentru submăsurile 4.1 – Investiţii în exploataţii agricole şi 6.1 – Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri.

„În aproximativ 20 de zile vom începe să primim proiecte pe aceste două măsuri. Şi vreau să anunţ că zona montană va avea o alocare financiară distinctă şi nu se va intra în competiţie de proiecte cu cei din zona  de câmpie. De asemenea, vreau să-i asigur pe fermieri că noul Plan Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) răspunde unei nevoi de simplificare a birocraţiei, în sensul că procedura de achiziţie publică se va putea ocoli printr-o listă de preţuri de referinţă care va fi publicată de minister”, a declarat Daniel Constantin.

Ministrul a făcut referire şi la plăţile directe din agricultură, declarând că deja a început tranșa a doua de plată. „La începutul acestui an s-au efectuat plăţi de 820 de milioane de euro. Iar de săptămâna viitoare vor începe plăţile la subvenţie şi pentru ovine şi bovine. Veţi avea o singură cerere de plată pentru 2015”, a dat asigurări Daniel Constantin.

Pe de altă parte, el a ţinut să aprecieze iniţiativa preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, de a promova înfiinţarea unei cooperative agricole în parteneriat cu fermieri din Franţa. Daniel Constantin consideră că problemele din agriculturii au rezolvare doar în comun, iar cei din cooperativa agricolă Bucovina au posibilitatea ca în acest an să semneze comenzi pentru livrări la export. La finalul vizitei din Vatra Dornei, ministrul agriculturii a avut o întâlnire cu primari şi fermieri din zona de munte a judeţului Suceava.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava