MOPAN Suceava

Prezent sâmbătă la Suceava, ministrul agriculturii, Petre Daea, a anunțat că își dorește ca toate instituțiile din județ aflate în subordinea ministerului pe care îl conduce să aibă un limbaj și un mod de lucru unitar și să lucreze în sprijinul fermierilor. Petre Daea a participat la instalarea în funcție a noului prefect de Suceava, Mirela Adomnicăi, declarând că în momentul de față există o lipsă de comunicare între structurile județene ale Ministerului Agriculturii, acestea neavând un limbaj tehnic sau un mod de organizare unitar. Daea a transmis că a semnat un ordin de constituire a unui comitet de coordonare la nivelul structurilor ministerului din teritoriu, pentru ca acestea să comunice rapid și corect, stabilind un mod de lucru și un limbaj comun. „Asta pentru ca fermierul, primarul sau oricare altcineva care dorește să-și ia subvenția sau să facă un proiect, să aibă cu cine discuta”, a explicat ministrul agriculturii. El a arătat că premierii, fermierii sau cei care vor să acceseze fonduri nu trebuie să se deplaseze la Iași pentru a obține informațiile de care au nevoie. ”Nu trebuie să te duci la Iași ca să iei informații, pentru că în fiecare județ avem structuri ale AFIR. Și dacă le avem trebuie să le folosim, iar colegii, care o parte sunt astăzi aici, o parte nu, vor avea înțelepciunea să înțeleagă că numai așa putem lucra, pentru că aici nu e care pe care, ci care cu care, pentru interesul fermierilor din județul Suceava, și din România”, a subliniat Petre Daea la finalul ceremoniei de instalare în funcție a prefectului de Suceava.

Ministrul Agriculturii a mai spus că a participat, la Fălticeni, la o întâlnire cu agricultorii și fermierii din această zonă a județului, precizând faptul că cea mai mare parte a acestora au primit deja subvențiile. Petre Daea a afirmat că anul trecut, cei 1.785 de fermieri care beneficiază de subvenții și-au primit aceste drepturi în lunile august și septembrie, iar anul acesta banii au fost primiți deja de nu mai puțin de 1.418 de fermieri.
El a declarat că acordarea subvențiilor reprezintă o prioritate pentru actualul Guvern. „Acordarea subvențiilor este primul obiectiv pe care și l-a impus Guvernul, primul obiectiv din programul de guvernare care a fost aprobat de Parlamentul României. Și va rămâne primul obiectiv pentru a acorda la timp subvențiile pentru fermierii român. Este un efort al Guvernului, al statului, pentru a deplasa sume importante din bugetul țării către fermieri, în așa fel încât lucrările să se execute la timp, iar dreptul pe care îl are fiecare fermier să fie onorat fără echivoc”, a explicat ministrul agriculturii. Petre Daea a atras atenția că un aspect extrem de important este perioada de depunere a cererilor de subvenții, care a început pe 1 martie și se va finaliza pe 15 mai. „De această perioadă depind toate celelalte, în așa fel încât în 2017, ca avans, și 2018 ca plată regulară, altfel spus ca lichidare și subvenții pentru zootehnie să fie acordate chiar mai devreme ca acum. Acum, este pentru prima dată în România când subvențiile se dau începând cu data de 23 februarie”, a mai spus Petre Daea. El a făcut un apel la prefectul județului și la primari să asigure toate condițiile agricultorilor și fermierilor pentru a depune cererile în termen.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava