Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a participat astăzi, 9 noiembrie, la o vizită de lucru privind desfășurarea lucrărilor de consolidare, restaurare și amenajare pentru clădirea Muzeului Național „George Enescu”.

Împreună cu doamna manager Cristina Andrei au discutat cu antreprenorul care a câștigat licitația publică, finalizată după 3 ani de la începerea acesteia, din cauza nenumăratelor contestații. Clădirea va parcurge un amplu proces de restaurare, iar ministrul Gheorghiu a reiterat importanța menținerii calendarului și calității lucrărilor asumate prin contractul de finanțare.

„Îmi doresc ca, peste 2 ani, publicul să se bucure, din nou, de un spațiu mai generos destinat Muzeului Național George Enescu, care va ocupa 85% din totalul imobilului. Este modul onest prin care putem să îi păstrăm memoria vie maestrului George Enescu. Palatul Cantacuzino, un reper arhitectural pentru români, a fost inclus încă din 2007 în Lista Monumentelor Patrimoniului European. Lucrările de restaurare au fost deja demarate, iar o echipă impresionantă de restauratori are grijă să păstreze autenticitatea acestui lăcaș cultural. Investițiile în cultură contribuie la o vizibilitate mai mare a României în afara granițelor și, implicit, la creșterea numărului de vizitatori. Totodată, pentru artiști îmi doresc ca acesta să devină un hub creativ care să încurajeze expresia și inițiativele culturale. Sper să ne revedem peste 2 ani și să putem deschide ușile, printr-o manifestare așa cum se obișnuia pe vremea Nababului.’’ a declarat Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

Ministerul Culturii a semnat, anul acesta, în luna iunie, contractul de execuție a lucrărilor pentru obiectivul de investiții «Consolidare, restaurare și amenajare Muzeul Național „George Enescu” – Palatul „Cantacuzino”, Casa memorială și Anexa». Valoarea investiției (cuprinde serviciile de proiectare și asistență tehnică și lucrările de execuție) este de 6.261.092 Euro, fără TVA, din care valoarea contractului de execuție a lucrărilor este de 5.551.211 Euro fără TVA, iar durata contractului este de 24 de luni calendaristice. Finanțarea obiectivului de investiții se realizează din împrumutul acordat de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE), derulat conform Acordului-cadru de împrumut dintre România şi BDCE, pentru care a fost aprobată în Guvern,  în august 2020, extinderea termenului de implementare a acestora.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava